ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Μεγάλη η απώλεια της Β. Γρουσοπούλου-Μαρκούση»
Κοινωνία

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Μεγάλη η απώλεια της Β. Γρουσοπούλου-Μαρκούση»

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσης Βασιλικής Γρουσοπούλου-Μαρκούση, για τον χαμό της, εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος αποχαιρέτησε τη γλύπτρια στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης και εξήρε το έργο της «Θηλασμός» το οποίο κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η μεγάλη γλύπτρια έφυγε αλλά το βραβευμένο έργο της κοσμεί την Πεύκη
Η «Συμμαχία Πολιτών» για τον χαμό της Βασιλικής Γρουσοπούλου

Μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας αλλά και για τον χώρο της Τέχνης αποτελεί ο θάνατος της Πευκιώτισας γλύπτριας Βασιλικής Γρουσοπούλου-Μαρκούση. Εκατοντάδες από τα έργα της κοσμούν σήμερα δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο «Θηλασμός» που βρίσκεται από το 2009 στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Το εξαίρετο αυτό έργο το φιλοτέχνησε το 1981 και συμμετείχε, έχοντας επιλεχθεί από ειδική Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού, επί Μελίνας Μερκούρη, στην έκθεση Γλυπτικής- Ζωγραφικής-Χαρακτικής «Μνήμες- Αναπλάσεις- Αναζητήσεις» για την Αθήνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στην έκθεση συμμετείχαν 40 επιλεγμένοι γλύπτες.

Η Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε επτά έργα, όλα αξιόλογα και αντιπροσωπευτικά, ως παρακαταθήκη και πολιτιστική μνήμη. Ένα από αυτά τα επτά επίλεκτα έργα ήταν και ο «Θηλασμός».

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν τον Μάρτιο του 2009 με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας και ο τότε δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος την τίμησε για την προσφορά της στην πόλη μας. Αυτή την προσφορά της υπενθύμισε αποχαιρετώντας την μαζί με τους εκπροσώπους της Συμμαχίας Πολιτών Κώστα Μπαλδεράνο και Μιχάλη Χαβιάρα, στο Νεκροταφείο Μεταμόρφωσης. Υπογράμμισε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η καλλιτέχνης είχε φροντίσει να μην πληρώσει ο Δήμος ούτε το μαρμάρινο βάθρο. Για το μεγάλο έργο της που φιλοτεχνήθηκε στο εργαστήρι της, στην Κάτω Πεύκη, μίλησαν και εκπρόσωποι της Τέχνης, που την αποχαιρέτησαν στο τελευταίο της ταξίδι. Παρόντες και η μεγάλη κεραμίστρια Μάρω Κερασιώτη και ο γνωστός γλύπτης Γιώργος Γεωργιάδης.

Η Συμμαχία Πολιτών Πεύκης Λυκόβρυσης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύζυγό της Κλεάνθη Μαρκούση και στις κόρες της Μυρτώ, εκπαιδευτικό και ζωγράφο και Δανάη, ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet