Συνάντηση Λυκόβρυσης-Πεύκης 2020 με τον Σύλλ. Γονέων 1ου Δημ. Σχολείου Πεύκης
Κοινωνία

Συνάντηση Λυκόβρυσης-Πεύκης 2020 με τον Σύλλ. Γονέων 1ου Δημ. Σχολείου Πεύκης

Κύκλο επισκέψεων στους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της Λυκόβρυσης-Πεύκης ξεκίνησε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίκου 2015 η δημοτική Ομάδα Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, αρχίζοντας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δημοτική ομάδα, “ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα  συνάντηση στην οποία επικράτησε από την αρχή πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και ειλικρινής διάθεση αμφίδρομης ενημέρωσης”.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Αφού έγιναν αρχικά οι απαραίτητες συστάσεις, η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Γιαννοπούλου ανέφερε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο σήμερα είναι η φύλαξή του κατά τις ώρες λειτουργίας του. Βέβαια, μας είπε ότι υπάρχει η φύλακας που έχει ορίσει η Πολιτεία, καθώς και αυτή που έχει προσλάβει ο Σύλλογος Γονέων για τις ώρες αιχμής του σχολείου, αλλά η πρακτική και καθημερινότητα της σχολικής ζωής απαιτούν περαιτέρω φύλαξη, καθότι τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται γύρω από το σχολείο ύποπτες κινήσεις αγνώστων οι οποίες έχουν θορυβήσει το σύνολο των γονέων.

Στη συνέχεια, στην ερώτησή μας εάν υπάρχουν μαθητές με ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, λόγω ανεργίας γονέων ή άλλων προβλημάτων, ο Σύλλογος μας απάντησε ότι δεν γνωρίζει τέτοιου είδους προβλήματα καθότι οι γονείς δεν εκδηλώνονται, μολονότι σαφώς και θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα, αλλά οι γονείς προτιμούν να μην τα ανακοινώνουν και να τα αντιμετωπίζουν μόνοι τους!

Ακολούθως τα μέλη του Δ.Σ. πέρασαν σε καθαρά εκπαιδευτικά θέματα που αντιμετωπίζει το σχολείο όπως η έλλειψη εκπαιδευτικών στις ειδικότητες, μολονότι σε λίγες μέρες αρχίζει ο τρίτος μήνας της σχολικής ζωής. Δεν εκτελείται ολόκληρο το σχολικό ωράριο, αν και ο δ/ντής του σχολείου καταβάλλει πολύ φιλότιμες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. Έτσι λειτουργεί μόνο ένα τμήμα στο ολοήμερο σχολείο, με μαθητές από όλες τις τάξεις του. Στο σημείο αυτό μας ανέφεραν για τις πιέσεις που δέχονται από τους γονείς για δεύτερο τμήμα στο  ολοήμερο σχολείο, καθότι τους εξυπηρετεί σαφέστατα στο εργασιακό τους ωράριο. Βέβαια μας είπαν ότι αυτό ειδικά το πρόβλημα λύνεται μόνο από τις κεντρικές ή περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και όχι από τους τοπικούς φορείς.

Στο σημείο αυτό ρωτήσαμε τον Σύλλογο Γονέων για τις σχέσεις του με τον Δήμο και τα αρμόδια όργανα Παιδείας που διαθέτει και μας απάντησαν ότι οι φορείς του Δήμου καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες αλλά δεν επαρκούν λόγω χαμηλών επιχορηγήσεων! Σαφώς, μας είπαν, περιμέναμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον Δήμο, γιατί έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς, αλλά προτίμησαν ημίμετρα ειδικότερα στο επισκευαστικό κομμάτι του σχολείου, αν και δεν έχει πολύ σοβαρά επισκευαστικά προβλήματα, αλλά αυτά που έχει δημιουργούν συνθήκες έλλειψης ασφάλειας των μαθητών.

Τέλος, μας ανέφεραν για την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου, για την πληρότητα της οποίας απαιτούνται κάποιες αγορές που ο Σύλλογος Γονέων, με τα πενιχρά του μέσα, δεν μπορεί να ικανοποιήσει, παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται, αλλά ούτε και το σχολείο έχει τη δυνατότητα, λόγω πολύ μικρής οικονομικής επιχορήγησης από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Η ατμόσφαιρα είχε γίνει πολύ φιλική και θα μπορούσαμε να συζητούσαμε με τους ανήσυχους γονείς του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης επί ώρες, αλλά κάπου εδώ σταματήσαμε, υποσχόμενοι ότι, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουμε, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να φανούμε αποτελεσματικοί αρωγοί στο δύσκολο έργο τους, που έχει αποδέκτες τους μαθητές μας και αυριανούς πολίτες της Πόλης μας. Επιμείναμε στη βασική μας αρχή  ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Τους ευχαριστήσαμε για τον χρόνο που μας διέθεσαν και τους υποσχεθήκαμε ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα τους κάτω από το οποιοδήποτε τίμημα! Τους επισημάναμε, επίσης, ότι πολύ σύντομα θα ξανασυναντηθούμε”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet