Video

«Υπερφορτωμένα τα απορριμματοφόρα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης» – Video

Σοβαρότατες καταγγελίες τόσο για την κατάσταση των οχημάτων, όσο και για τις συνθήκες που επικρατούν στο αμαξοστάσιο του Δήμου έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γιώργος Δασκαλάκης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.

Γιώργος Δασκαλάκης

Ο κ. Δασκαλάκης μίλησε στο Σώμα με αφορμή τον πρόσφατο πολύ σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου, όταν το απορριμματοφόρο που οδηγούσε ανατράπηκε ενώ κατευθυνόταν στη χωματερή, κάνοντας μεταξύ άλλων και την καταγγελία ότι σχολικό λεωφορείο της Λυκόβρυσης κινείται με ελαστικά που έχουν ν’ αλλάξουν εδώ και 9 χρόνια!

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Σωματείου μίλησε για άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο αμαξοστάσιο, για τις οποίες -όπως τόνισε- έχουν υπάρξει ανακοινώσεις από τους εργαζόμενους και έχει ενημερωθεί εγγράφως η δημοτική Αρχή, χωρίς να κάνει τίποτε. Επίσης, επικαλούμενος πληροφορίες που είχε από την Τροχαία, κατήγγειλε ότι η διοίκηση επιχειρεί να βάλει δικό της ιδιώτη πραγματογνώμονα για να διερευνήσει τα αίτια του πρόσφατου τροχαίου, προκειμένου να ρίξει τα βάρη στον εργαζόμενο, ζητώντας επιμόνως να δεσμευτεί ο δήμαρχος ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο (σ.σ.: ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικώς ότι υπάρχει τέτοια βούληση).

Ωστόσο, αίσθηση έκανε η δήλωσή του προέδρου του Σωματείου ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, κάθε Δευτέρα η υπερφόρτωση των απορριμματοφόρων είναι «τρομακτική», με τη διοίκηση «να το γνωρίζει και να κάνει τα στραβά μάτια», ενώ οι εργαζόμενοι «αναγκάζονται να βάζουν, μαζί με τα σκουπίδια, μπάζα και κλαδιά», με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα μηχανήματα και να προσπαθούν οι εργαζόμενοι με τα χέρια να τα ξεμπλοκάρουν, με κίνδυνο ατυχήματος.

Τάσος Μαυρίδης

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διερεύνηση από την αρμόδια Αρχή για τα αίτια του σοβαρού ατυχήματος με το απορριμματοφόρο του Δήμου και ότι ο Δήμος έχει δώσει όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν, παραθέτοντας έγγραφα που -όπως είπε- αποδεικνύουν ότι το όχημα είχε περάσει ΚΤΕΟ πρόσφατα, χωρίς καμία παρατήρηση, ήταν ασφαλισμένο, διέθετε ελαστικά μόλις ενός έτους κ.λπ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στους «σχολαστικούς ελέγχους» στα σχολικά λεωφορεία, που -όπως υποστήριξε- γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. leonidas

    Για τα κλαδιά και τα μπάζα και όλες της σαββουρες που αναγκάζονται να ρίχνουν μέσα στης( σκουπιδιάρες) γιατί πιέζονται από ανωτέρους κουβέντα ο δήμαρχος…… Τα οχημματα αυτά εχουν τεχνικη μελετη με καθαρο σκουπίδι φορτωμένα , οταν σταματάει το μαχαίρι να ειναι εντος τονάζ! Οταν ομως βαζεις κλαδια δεντρα καναπεδες βρεγμενα απο βροχη και απο υγρασια ποτισμενα ειναι λογικο και στη μεση να ειναι το φορτιο, και οχι απαραιτητα γεματο μεχρι τελους να ξεπερνας το τοναζ.
    Το καθε οχημα ειναι κατσκευασμενο να κανει καποια συγκεκριμενη δουλεια τα απορριμματοφόρα σκουπιδια τα φορτηγα κλαδια και μπαζα κλπ. Σταματηστε αμμεσα αυτο που κάνετε γιατι θα σκοτωθει κοσμος .

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet