Σωματείο Εργαζομένων Δήμου: Κάλεσμα σε σύσκεψη και πορεία
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου: Κάλεσμα σε σύσκεψη και πορεία

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε σύσκεψη που διοργανώνουν κλαδικά Συνδικάτα της Αττικής με θέμα την οργάνωση αγώνα ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΝΑΤΟ.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο Μαρτίου 2016, στις 10:00 π.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας), ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια, στη 1:00 μ.μ. και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης:

Αγώνας για ζωή χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση

Το Σωματείο μας καλεί στη σύσκεψη που διοργανώνουν κλαδικά Συνδικάτα της Αττικής με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΝΑΤΟ  που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Την αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μάρτη, στις 10:00 π.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας).

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης της δράσης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο και στη Β. Αφρική με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή.

Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά παράγοντας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, παράγοντας εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου.

Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν είναι τα μεγαλύτερα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που ξεκίνησαν και συνεχίζουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, χώρες της Ε.Ε., η Ρωσία, γιατί ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα βάλει στο χέρι τον πλούτο μιας ολόκληρης περιοχής, για το ποιων χωρών τα μονοπώλια θα κερδίσουν από το παζάρι που είναι σε εξέλιξη. Καταμαρτυρούν τι σημαίνει να βομβαρδίζουν το σπίτι σου, τη γειτονιά σου, το σχολείο των παιδιών σου. Τι σημαίνει να χάνεις τα πάντα και να μην μπορείς να ζήσεις με την οικογένειά σου, να μην μπορείς να δουλέψεις στον τόπο που γεννήθηκες και μεγάλωσες, στη χώρα σου, να αναγκάζεσαι να παίξεις τη ζωή σου κορόνα – γράμματα. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Οι αποφάσεις της Ε.Ε. από τον Οκτώβρη προέβλεπαν μαζί με την ενίσχυση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της και τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (hot-spots), με τα οποία η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και Ε.Ε., χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης. Όταν η κυβέρνηση συμφωνούσε στις Συνόδους Κορυφής γνώριζε ότι αυτές ακριβώς οι αποφάσεις μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Τώρα:

  • Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει η βάση του πολέμου στη Σούδα.
  • Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της Ε.Ε. από τη φύλαξη των συνόρων.
  • Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μετά τη σύσκεψη καλούμε σε συγκέντρωση, στα Προπύλαια, στη 1:00 μ.μ. και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκ του Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet