Τ. Μαυρίδης: «Εμείς θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα της πόλης»
Πολιτική

Τ. Μαυρίδης: «Εμείς θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα της πόλης»

Σε όσους κατηγορούν τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης απαντά με ανακοίνωσή της η παράταξη του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και δηλώνει ότι η διοίκηση δεν θα ασχοληθεί με τις «δήθεν καλοπροαίρετες» συμβουλές όλων αυτών, αλλά με τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.

Συγκεκριμένα, η παράταξη παραθέτει τις συναντήσεις του δημάρχου με στελέχη της κεντρικής εξουσίας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, όπως των οικονομικών και της νομοθετικής ρύθμισης για την αναχρηματοδότηση των δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, της παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης στην περιοχή, την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος και άλλα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δυστυχώς κάποιοι έχουν παραμείνει στην προεκλογική περίοδο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να συντηρήσουν ένα κλίμα που δεν μας αρμόζει.

Φαίνεται όμως ότι δεν πήραν τελικά το μήνυμα…

Σε όλο αυτό το παρασκηνιακό με «ψιθύρους» περιβάλλον εμείς απαντάμε συγκεκριμένα με τις παρακάτω σημαντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες για τη λειτουργική και οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών με χρηστή διαχείριση όλων των μικρών και μεγάλων θεμάτων που αντιμετωπίζουμε, με την ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και με αίσθημα ευθύνης.

Ξεκινήσαμε πριν ακόμα από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μας με δυο σημαντικές συναντήσεις. Με πρωτοβουλία που ανέλαβε άμεσα ο νέος δήμαρχος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αν. υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα παρουσία και του πρώην δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού. Στη συνάντηση αυτή, της αναμφισβήτητα πρωταρχικής σημασίας, αφού είναι καθοριστική για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη του οικονομικού προβλήματος του Δήμου μας, τέθηκε το ζήτημα που αφορά στη δανειακή αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Τ.Π.&Δ.).

Η οριστική διευθέτηση του θέματος αυτού, αφού θα προηγηθεί η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση του οικονομικού μας προβλήματος αφού θα προκύψει οικονομική ρευστότητα από τη μείωση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων που «στραγγαλίζουν την καθημερινότητά μας».

Εξίσου σημαντική ήταν η συνάντηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη καθώς και των δημάρχων Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη, του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και του πρώην δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, όπου κατατέθηκε και ώριμο προσχέδιο μελέτης για την αναγκαία και επιβεβλημένη Νομοθετική Ρύθμιση.

Με τον αρμόδιο υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση ώστε να διευθετηθεί η προετοιμασία από υπηρεσιακούς παράγοντες η σχετική Νομοθετική Ρύθμιση για την αναχρηματοδότηση των δανείων από το Τ.Π.&Δ. για δήμους που έχουν τις δανειακές υποχρεώσεις σε ιδιωτικές τράπεζες.

Ακολούθησε μάλιστα πρόσφατα, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, όπως και με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων τοποθετήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με σημαντικές παρατηρήσεις ώστε πέρα από το τεχνοκρατικό ζήτημα της Νομοθετικής Ρύθμισης να ξεκινήσουν και συναντήσεις εργασίας διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων και άλλων δημόσιων φορέων, όπως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς επίσης και του Τ.Π.&Δ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από αυτές τις πρωτοβουλίες και την κατάθεση επιχειρημάτων από την πλευρά του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ξεκίνησε ουσιαστικά η μεθοδική αντιμετώπιση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που ταλανίζει αρκετούς δήμους της χώρας μας.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος, που αφορά έναν σημαντικό αριθμό κατοίκων του Δήμου μας, τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού, με την οριστική παράδοση των παραχωρητηρίων στους οικιστές.

Παράλληλα συζητήθηκε η έγκριση των αιτημάτων που είχε υποβάλλει ο Δήμος μας ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων χρηματοδοτούμενο από τον Οργανισμό, με τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού στον Δήμο μας ώστε να ενισχυθούν όλες οι Δομές (κοινωνικές, πολιτιστικές, διοικητικές, καθαριότητας, πρασίνου) για μια περίοδο πέντε μηνών.

Ακολούθησαν οι συναντήσεις, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, όπου ο νέος δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης ζήτησε να μην απομακρυνθεί από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το Α.Τ. Πεύκης καθώς επίσης η άμεση ενίσχυση και στελέχωσή του. Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όπου παρουσιάστηκε πρόταση του νέου δημάρχου να αξιοποιηθεί κατασκηνωτικό κέντρο Παιδικών Εξοχών του Οίκου Ναύτου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, όπου σήμερα παραμένουν αδρανή, ώστε να φιλοξενήσουν κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ιδίως τη θερινή περίοδο. Να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις προς όφελος των δημοτών (πρόσκοποι, ΚΑΠΗ κ.λπ.) Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) Ηρακλή Δρούλια, όπου τέθηκαν μία σειρά σοβαρών ζητημάτων που αφορούν στις κτιριακές δομές του Δήμου μας, όπως η ανέγερση του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, η ανέγερση σχολικών κτιρίων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΣΚ, στο Ηλιακό Χωριό.

Εμείς ως νέα δημοτική αρχή απαντάμε με προγραμματισμένες πρωτοβουλίες, με την καθημερινή παρουσία μας στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, με ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις.

Όσοι λοιπόν έχουν ως στόχο με την παραπληροφόρησή τους και την επιδιωκόμενη μέθοδο του λαϊκισμού να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν το έργο και τις πρωτοβουλίες της νέας δημοτικής αρχής να ξέρουν ότι θα είμαστε ανοικτά απέναντι τους.

Είναι επίσης φανερό, ότι αυτές οι ενέργειες ενοχλούν κάποιους, που συντηρούν με το δικό τους γνώριμο ύφος, της παραπληροφόρησης, ένα σκηνικό σύγχυσης, αδιαφορώντας για το συλλογικό εμείς και το όφελος όλων των κατοίκων του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Όπως επίσης ενοχλεί και η συνοχή της νέας δημοτικής αρχής. Ας ασχοληθούν με τα εσωτερικά τους ζητήματα κι ας αφήσουν τα μέλη του συνδυασμού μας «χωρίς ψιθύρους», δίχως τις επιχειρούμενες διαστρεβλωμένες «συμβουλές τους» δήθεν καλοπροαίρετες να τις απευθύνουν στο δικό τους πολιτικό περίγυρο ή στην πολυποίκιλη και κάθε φορά διαφορετική τους παρεούλα, που ως «αργόσχολοι σωτήρες» περιδιαβαίνουν τα πέριξ των καφενείων και αναζητούν πρόσκαιρα «συνομιλητές – συμμάχους».

Ας κατανοήσουν ότι όπως και κατά την προεκλογική μας περίοδο έτσι και σήμερα δεν μας αρμόζει, ως αυτοδιοικητικός συνδυασμός, ως νέα δημοτική αρχή, ως πρόσωπα που έχουμε μία πορεία στην τοπική μας κοινωνία, να συνομιλούμε με «ανθρώπους» που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να παραμείνουν στην επιφάνεια και στην επικαιρότητα. Σε ανθρώπους που προσπαθούν ως πρωτοεμφανιζόμενοι να διαδραματίσουν ένα κατά την άποψή τους πάντα καθοριστικό ρόλο, στη μέχρι τώρα αποδεδειγμένη ανυπαρξία τους.

Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι σ΄ αυτόν τον δρόμο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει.

Τους αφήνουμε ανενόχλητους να προχωρήσουν, αφού ήδη έχουν γίνει αντιληπτοί στην τοπική μας κοινωνία.

Εμείς έχουμε υποχρέωση να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Ας το κατανοήσουν…

Από γραφείο Τύπου «Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet