Συνεργασία Πολιτισμού από τη Μαρίνα Πατούλη και τον δήμαρχο Πάτμου
Πολιτισμός

Συνεργασία Πολιτισμού από τη Μαρίνα Πατούλη και τον δήμαρχο Πάτμου

Με επίκεντρο την πολιτιστική ανταλλαγή απόψεων αλλά και σημαντικών συνεργασιών με διαδημοτική προοπτική η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη συναντήθηκε στο νησί της Πάτμου με τον δήμαρχο Πάτμου Γρηγόρη Στόικο.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στο νησί της Αποκάλυψης η κα Πατούλη επισκέφτηκε τη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που αποτελεί ίσως το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα του Αιγαίου Πελάγους καθώς και την περίφημη Βιβλιοθήκη του μοναστηριού που φιλοξενεί μία από τις σπουδαιότερες συλλογές κειμηλίων διεθνούς πνευματικής αξίας.

Με στόχο την προώθηση ενός συλλογικού διαδημοτικού πολιτιστικού γίγνεσθαι, μέσα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, «από τον υπεύθυνο ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», η κα Πατούλη συμφώνησε με τον δήμαρχο Πάτμου ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας για την υλοποίηση του Φεστιβάλ Θεολογικής και Βυζαντινής Μουσικής Πάτμου τον Αύγουστο του 2016, όπως αρμόζει στον ιερό χώρο στον οποίο φιλοξενείται αλλά και στην ανάδειξη των καλλιτεχνικών δομών Πολιτισμού ευρύτερα των ΟΤΑ. «Η δύναμη της θρησκευτικής μουσικής και της ποίησης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό προσανατολισμό των Δήμων φέρνουν πιο κοντά όχι μόνο τις ιδέες και τους τρόπους υλοποίησης αλλά και τη συνύπαρξη των κοινωνιών».

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ συνεχάρη τον κ. Στόικο για το έργο που επιτελεί στον χώρο του Πολιτισμού, και όχι μόνο, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet