Γράφει ιστορία ο ΑΣΕ Δούκα – Προκρίθηκε στους «8» του «Τσάλεντζ Καπ»
Αθλητισμός

Γράφει ιστορία ο ΑΣΕ Δούκα – Προκρίθηκε στους «8» του «Τσάλεντζ Καπ»

Μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ΑΣΕ Δούκα έγραψε η ανδρική ομάδα χάντμπολ, η οποία «ετοιμάζει βαλίτσες» για την φάση των «8» του «Τσάλεντζ Καπ», μετά από την πρόκριση που πέτυχε επί της Τουρκικής Τάσοβα Γιμπό, όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του συλλόγου.

Οι «μπλε» του Γιώργου Κρανάκη επικράτησαν και στον δεύτερο αγώνα με 34-30  και σε συνδυασμό και με τη νίκη στην πρώτη αναμέτρηση με 32-28, «σφράγισαν» το πολυπόθητο εισιτήριο και πανηγύρισαν έξαλλα τη νέα τους επιτυχία.

Και στα δύο παιχνίδια ο ΑΣΕ Δούκα παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος, βάζοντας «φρένο» στην Τάσοβα, που ήρθε στην Αθήνα έχοντας στη σύνθεσή της 8 ξένους παίκτες! Αυτό δεν πτόησε σε κανένα σημείο την ομάδα του Αμαρουσίου, η οποία ήταν αποφασισμένη από το πρώτο λεπτό που μπήκε στο τερέν.

Το αγωνιστικό πλάνο του Γιώργου Κρανάκη τηρήθηκε κατά γράμμα από τους παίκτες του, οι οποίοι παρέμειναν προσηλωμένοι στον στόχο τους και δεν «πετούσαν στα σύννεφα», παρά το νικηφόρο αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα.

Στον επαναληπτικό αγώνα, οι «μπλε» γνώριζαν τις δυσκολίες, όμως δεν τους σταματούσε τίποτα. «Πάτησαν γκάζι» από το ξεκίνημα και με τους Ζαμπούνη και Μυλωνά προηγήθηκαν με 9-6. Στη συνέχεια τη… σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Τζηράς, που «πυροβολούσε» την αντίπαλη εστία, με το σκορ στο ημίχρονο να κλείνει 16-11.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Γιώργου Κρανάκη διατήρησε την ψυχραιμία του και το καθαρό μυαλό, επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του και προηγήθηκε με 31-27.

Οι παίκτες της Τάσοβα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, μείωσαν σε 31-30 δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όμως ο Δούκας, με τρία συνεχόμενα γκολ, έγραψε το τελικό 34-30 και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς με τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, τη διοίκηση και όλους τους αθλητές των ακαδημιών του χάντμπολ να γίνονται ένα «κουβάρι» μέσα στο γήπεδο.

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-3, 9-6, 11-8, 13-9, 16-11(ημίχρονο), 20-16, 24-18, 25-21, 26-21, 29-25, 34-30.

Τάσοβα Γιμπό (Μοχαμέντ Μπακίρ): Σκρόμπανετς, Τζούριτς 3, Μπάλαζ 5, Βοσκούρτ 3, Τουφεξίντερε 3, Κλιάιτς, Τσαλισκάν, Μπιέγκαλ 5,  Καράνοβιτς 8, Σαπούν, Καμπέρογλου, Τσελίκ 3, Ταϊφουρ.

ΑΣΕ Δούκα (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Μωραϊτης 4, Τζηράς 9, Ζαμπούνης 7, Μανουσέλης, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 1, Μπάρμπας, Ντούνης 1, Μπάγιος, , Νταρσουλάντ 1, Αραπακόπουλος 4, Ζιβούλοβιτς, Μυλωνάς 7, Τόμπρος.

Δίλεπτα: 6/4, Πέναλτι: 4/4, 3/4.

Βάτης και Κρανάκης μιλούν για την ευρωπαϊκή επιτυχία και την επόμενη ημέρα της πρόκρισης

Ο γενικός γραμματέας του ΑΣΕ Δούκα και γενικός αρχηγός του τμήματος χάντμπολ, Θεόφιλος Βάτης, μετά το τέλος του αγώνα, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τις ιστορικές στιγμές που ζει ο Σύλλογος με τη συμμετοχή του στους «8» του «Τσάλεντζ Καπ», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι επόμενος στόχος είναι να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Ο προπονητής του Δούκα, Γιώργος Κρανάκης στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του για να φτάσουν στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού θεσμού και παράλληλα τόνισε ότι στις εγχώριες διοργανώσεις η ομάδα θα πρέπει να κάνει μεθοδικά βήματα για να μπορέσει να «κλειδώσει» αρχικά μια θέση στην πρώτη τετράδα του φετινού πρωταθλήματος.

Τζηράς, Ζαμπούνης και Μωραΐτης απολαμβάνουν την ιστορική επιτυχία του ΑΣΕΔ

Στάθης Ζαμπούνης και Δημήτρης Τζηράς επέστρεψαν το καλοκαίρι στον Δούκα και όπως φαίνεται μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους και το προπονητικό τιμ, έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Η μια νίκη διαδέχεται την άλλη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι «Διόσκουροι», αλλά και ο Μάριος Μωραϊτης, μίλησαν για τα στοιχεία που έδειξαν στο «καυτό» διήμερο των αγώνων με την Τάσοβα, την προετοιμασία που έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για τις σημαντικές στιγμές που ζουν στην καριέρα τους.

Και οι τρεις τους δεν «πετούν στα σύννεφα», ξέρουν πολύ καλά ότι ο δρόμος της επιτυχίας είναι μακρύς αλλά και δύσκολος και είναι έτοιμοι να τον περπατήσουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να μας κάνουν και πάλι υπερήφανους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet