Εκμισθώνονται οι 26 από τις 35 θέσεις στάθμευσης στον Βασιλόπουλο
Ποιότητα Ζωής

Εκμισθώνονται οι 26 από τις 35 θέσεις στάθμευσης στον Βασιλόπουλο

O χώρος στάθμευσης στο Γ΄ υπόγειο του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος, επί της Χατζηαντωνίου 9-11 & Δημ. Ράλλη, απασχόλησε για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, στη συνεδρίαση της Τρίτης 9 Ιουνίου 2015.

Η εισήγηση της διοίκησης για εκμίσθωση ή μη 26 θέσεων στον εν λόγω χώρο ξεσήκωσε διαμαρτυρίες σε εκπροσώπους της μειοψηφίας, καθώς -όπως τόνισαν- συνεπάγεται «αθέτηση» της υπόσχεσης της δημοτικής αρχής ότι οι συγκεκριμένες θέσεις πάρκινγκ θα δοθούν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Ειδικότερα, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μαίρη Διακολιού θεώρησε την εισήγηση ως «επισημοποίηση της αθέτησης υπόσχεσης» από πλευράς διοίκησης, την οποία και κατηγόρησε ότι παραχωρεί το πάρκινγκ στους ιδιώτες.

Από την ίδια παράταξη (Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι), ο κ. Πέτρος Κούκουζας επανέφερε το θέμα της άδειας του καταστήματος, λέγοντας ότι από τα έγγραφα που έχει στα χέρια του προκύπτει ότι αυτό πρόκειται για υπεραγορά τροφίμων και όχι για μεικτό κατάστημα τροφίμων, οπότε υποχρεούται να διαθέτει 91 θέσεις στάθμευσης και όχι 48 που διαθέτει σήμερα. Μάλιστα, προχωρώντας τον συλλογισμό του, υποστήριξε ότι ακόμη κι αν εκμισθώσει τις θέσεις στάθμευσης που διαθέτει ο Δήμος στο κτήριο (35) και πάλι δεν καλύπτει τον υποχρεωτικό από τον νόμο αριθμό θέσεων.

Εκ μέρους της παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας, ο κ. Σπύρος Βλάχος εστίασε τις επισημάνσεις του ότι στην εισήγηση της διοίκησης δεν διασφαλίζεται ότι οι 9 θέσεις στάθμευσης που απομένουν (σ.σ. μετά την εκμίσθωση των 26 από τις 35 συνολικά) παραμένουν στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης, Κωνσταντίνος Βλάχος, συνηγόρησε στην πρόθεση της διοίκησης, θεωρώντας ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα πρέπει να αξιοποιείται κάθε ευκαιρία αύξησης των εσόδων του Δήμου.

Ο κ. Τάσος Σπυρόπουλος (Εκτός των Τειχών) σημείωσε ότι η υπόσχεση του δημάρχου ήταν να παραχωρηθεί το σύνολο των 35 θέσεων στάθμευσης σε δημότες, προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί λύση «όποτε αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, να επιβάλλουμε κι ένα νέο χαράτσι στους δημότες».

Από πλευράς διοίκησης, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης υπήρξε έντονος προς τον κ. Π. Κούκουζα, θεωρώντας ότι με τις αναφορές του περί «παράνομης άδειας» προσβάλλει τις υπηρεσίες του Δήμου. Όπως είπε, είναι περίεργο, μετά από τόσο καιρό λειτουργίας του καταστήματος, να έρχεται ένας σύμβουλος και να αμφισβητεί τη νομιμότητα της άδειας του.

Ο κ. Γ. Πατούλης πρόσθεσε ότι δεν παραχωρήθηκε τίποτε στον Δήμο, αλλά η δημοτική αρχή ήταν που διεκδίκησε τον συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης, φροντίζοντας και τους δημότες να εξυπηρετήσει, αλλά και πόρους -μέσω της μίσθωσης- να εξασφαλίσει, οι οποίοι και πάλι θα επιστρέψουν στους δημότες, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Το θέμα της εκμίσθωσης των 26 θέσεων στάθμευσης πέρασε κατά πλειοψηφία, με τον σύμβουλο της Ενότητας Π. Κούκουζα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει αρμοδίως για το νόμιμο ή μη της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet