Σταμάτησε να λειτουργεί παράνομη κεραία στα Ανάβρυτα
Ποιότητα Ζωής

Σταμάτησε να λειτουργεί παράνομη κεραία στα Ανάβρυτα

Έπαυσε να λειτουργεί από την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί σε αυθαίρετο κτίσμα στην περιοχή Αναβρύτων Αμαρουσίου, επί των οδών Κιλελέρ και Παπαναστασίου.

Η παύση λειτουργίας επήλθε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, «μετά από πολύμηνο αγώνα και προσπάθεια προσωπικά του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, της διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων».

Οι επί επτά μήνες ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απέδωσαν και ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) διέκοψε από την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος προς την παράνομη κεραία, με απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Ο σταθμός βάσης της κεραίας που αποδεδειγμένα εδράζεται σε αυθαίρετο κτίσμα θα αποξηλωθεί, μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «Η απόφαση της ΕΕΤΤ δικαιώνει την  πολύμηνη προσπάθειά μας για την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την αποξήλωση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές της πόλης μας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν βρίσκονται δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία. Η προάσπιση της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι πρωταρχικό μέλημά μας. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου θα διεκδικήσω να ισχύσει και στη χώρα μας ότι ισχύει και στις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet