Συνάντηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τον αντιδήμαρχο Ν. Κάββαλο
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τον αντιδήμαρχο Ν. Κάββαλο

Την Πέμπτη, 11/2/2015, ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, με τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης Μαίρη Διακολιού, συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Νίκο Κάββαλο και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κατερίνα Κατσίλη, με αντικείμενο την ενημέρωσή τους για την πορεία κατάρτισης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Από τη συνάντηση αυτή προέκυψε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, ότι η εν λόγω διαδικασία βρίσκεται ακόμη στο πρώιμο στάδιο του υπολογισμού του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων για την πόλη και ότι πρόθεση της διοίκησης είναι η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος διαλογής στην πηγή σε επιμέρους περιοχές της πόλης προ της ολοκληρωτικής εφαρμογής του.

Σε ερώτηση του κ. Λ. Μαγιάκη σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να είναι ο Δήμος εκπρόθεσμος σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις, λόγω μη ολοκλήρωσης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης, υπογραμμίστηκε εμφατικά ότι “πρωταρχικός στόχος του Δήμου είναι το να καταρτισθεί ένα εφικτό σχέδιο».

Οι εκπρόσωποι της παράταξης τόνισαν τη μεγάλη σημασία της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την επιτυχία του σχεδίου, θέση στην οποία συμφώνησαν και οι συνομιλητές. Πρότειναν δε στον αντιδήμαρχο Ν. Κάββαλο να θέσει έγκαιρα το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων σε δημόσια διαβούλευση, πριν από τη συζήτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet