Το «Golden Hall» ανέβασε τον… υδράργυρο στο Μαρούσι
Επιχειρήσεις – Αγορά

Το «Golden Hall» ανέβασε τον… υδράργυρο στο Μαρούσι

Έντονη, πολύωρη και με ενδιαφέρουσες αντιπαραθέσεις ήταν η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου (Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016) αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Δήμου Αμαρουσίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του δημοσίου ακινήτου «Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) – GOLDEN HALL». Συζήτηση που κατέληξε στην κατά πλειοψηφία θετική έγκριση του Σώματος (καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας) κι αφού είχε αποχωρήσει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάσης Φωτόπουλος, διαμαρτυρόμενος επειδή το προεδρείο ήταν αποφασισμένο να δώσει τον λόγο σε εκπρόσωπο της Lamda Development (εταιρεία που διαχειρίζεται τον χώρο).

Και όλα αυτά ενώ η συζήτηση ήταν «διαδικαστικού χαρακτήρα», αφού -όπως παραδέχθηκε και ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης «ό,τι και να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της, αφού άλλοι αποφασίζουν για την πόλη…». Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εξέλιξη είναι να επεκταθεί το εν λόγω ακίνητο κατά περίπου 14.000 τ.μ. προκειμένου να φιλοξενήσει κάποια επιπλέον καταστήματα (λίγα κατά τις διαβεβαιώσεις της διαχειρίστριας εταιρείας), ένα μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων έκτασης 3.500 τ.μ. και έναν μεγάλο χώρος διασκέδασης για παιδιά, με ενυδρείο έκτασης 800 τ.μ.

«Χωρίς εισήγηση και κατακαλόκαιρο»

Έντονα καυτηριάστηκε από πλευράς μειοψηφίας ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα ήρθε χωρίς εισήγηση, «μέσα στο κατακαλόκαιρο» όπως ειπώθηκε, και μάλιστα με την προφορική εισήγηση να την κάνει ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Διδασκάλου και όχι ο ίδιος ο δήμαρχος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η πρόθεση του προέδρου του Σώματος να δώσει τον λόγο σε εκπρόσωπο της εταιρείας ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς του κ. Θ. Φωτόπουλου, ο οποίος επιμόνως ζητούσε να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία (υποβολή στο πρωτόκολλο σχετικού αιτήματος κ.λπ.). Ακολούθησε ολιγόλεπτη αντιπαράθεση, παρέμβαση του δημάρχου, ο οποίος χαρακτήρισε «καθεστωτική» τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και τελικώς αποχώρηση του τελευταίου.

Αλλά και από πλευράς του επικεφαλής της Ενότητας Ανατροπής και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρη Μαγιάκη, αν και δέχθηκε ν’ ακούσει τον εκπρόσωπο της εταιρείας, υπήρξε σαφώς αρνητικό κλίμα και μάλιστα κάποια στιγμή άρχισε να «βομβαρδίζει» με ερωτήσεις το στέλεχος της Lamda Development, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για τις απαντήσεις που λάμβανε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την παρέμβαση του προέδρου του Σώματος, Νώντα Γαρδέλη, ο οποίος ζήτησε να μην γίνεται διάλογος μεταξύ των δύο.

Λευτέρης Μαγιάκης: Έρχεστε σε ευθεία αντίθεση με το κοινό αίσθημα
Λευτέρης Μαγιάκης
Λευτέρης Μαγιάκης

Εκτιμώντας ότι η αρχική εισήγηση του γενικού γραμματέα του Δήμου εκδήλωνε τη θετική πρόθεση της διοίκησης απέναντι στη ΜΠΕ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε ότι, εάν προχωρήσει η επέκταση του «Golden Hall» η διοίκηση θα έρθει σε «ευθεία αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα».

Στη συνέχεια, κάνοντας αναφορά στην αρχική παραχώρηση του IBC στη Lamda το 2007 (σ.σ.: για 40 χρόνια με ετήσιο ενοίκιο 8 εκατ. ευρώ) τη σύγκρινε με την επόμενη παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ, το 2012 (σ.σ.: αφορά ολόκληρο το ακίνητο, είναι για 90 χρόνια και έγινε έναντι αντιτίμου 81 εκατ. ευρώ), για να αναρωτηθεί «εάν αυτό δεν είναι σκανδαλώδες, τότε τι είναι;».

Ο κ. Λ. Μαγιάκης μίλησε, επίσης, για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τη νέα επέκταση του χώρου, ενώ τόνισε ότι η ΜΠΕ «ξεχνά σκόπιμα» να αναφερθεί στην επιβάρυνση των γειτονιών της ευρύτερης περιοχής από τη λειτουργία των υπουργείων Παιδείας και Υγείας και των άλλων μεγάλων κέντρων υπερτοπικής χρήσης, τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις από τη λειτουργία της Αττικής Οδού κ.λπ. Μίλησε, ακόμη, για τον μαρασμό του τοπικού εμπορικού κέντρου που έχει προκύψει από τη λειτουργία των mall, το κυκλοφοριακό κομφούζιο και το πρόβλημα στάθμευσης, τη μικροεγκληματικότητα, αλλά και την ανατροπή του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Κατηγόρησε δε τη διοίκηση ότι αθετεί τις δεσμεύσεις της για ενίσχυση του προαστιακού χαρακτήρα του Αμαρουσίου, κάτι στο οποίο είχαν όλοι συμφωνήσει στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την πόλη.  Αντί αυτού, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος, η διοίκηση συμφωνεί με την περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχής, χωρίς να διεκδικεί ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη (σ.σ.: ο κ. Λ. Μαγιάκης προκάλεσε να μάθει πόσοι από τους εργαζόμενους στο «Golden Hall» είναι Μαρουσιώτες) και χωρίς να εξαντλεί τις δυνατότητες του νόμου σε ό,τι αφορά στην επιβολή δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις (π.χ. σύνταξη μελετών) για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.

Τέλος, ο κ. Λ. Μαγιάκης, σημειώνοντας ότι το Μαρούσι «δεν αντέχει άλλη υπερτοπική δραστηριότητα», ζήτησε να καταψηφιστεί η ΜΠΕ, ώστε «να σταλεί πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση».

Θανάσης Φωτόπουλος: Δίνουμε «ζεστό» χρήμα στα «παράσιτα» της κοινωνίας
Θανάσης Φωτόπουλος
Θανάσης Φωτόπουλος

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα αιχμηρό λόγο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε ότι «δεν έφθασε η καταστροφή δεκαετιών από τη λειτουργία των mall και τώρα έρχονται να δώσουν “ζεστό” χρήμα στα παράσιτα της κοινωνίας, στους Λάτσηδες, για να παράξουν ακόμη περισσότερη φτώχεια για τους πολλούς». Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος πρότεινε να διαγραφεί η λέξη «παράσιτα» από τα πρακτικά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης το αρνήθηκε, λέγοντας ότι «είναι πολιτικός όρος» και προκάλεσε όποιον επιθυμεί να στραφεί εναντίον του.

Εν συνεχεία κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι, σε πλήρη σύμπνοια με την κεντρική εξουσία, έρχεται «να ολοκληρώσει το έγκλημα» κατά της πόλης, «παρά τα παχιά λόγια του Στρατηγικού Σχεδιασμού».

«Πόσο στοιχίζει το τ.μ. στο Μαρούσι για τον λαουτζίκο και πόσο για τον Λάτση;» αναρωτήθηκε ο κ. Θ. Φωτόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας ότι η επέκταση του υπερ-κέντρου «θα οδηγήσει σε θάνατο τον μικρό έμπορο της Μαρουσιού» και θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα. Ζήτησε δε από τη διοίκηση να αποσύρει την εισήγηση «αν πονά το Μαρούσι», σε διαφορετική περίπτωση, αν περάσει η ΜΠΕ, αυτό «θα αποτελέσει αιτία πολέμου». Κατέληξε δε ότι οι σύμβουλοι που θα ψηφίσουν θετικά θα είναι ο καθένας ξεχωριστά «υπόλογος απέναντι στην πόλη».

Δορύλαος Κλαπάκης: Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο
Δορύλαος Κλαπάκης
Δορύλαος Κλαπάκης

Ο επικεφαλής της παράταξης Για Ένα Νέο Μαρούσι, Δορύλαος Κλαπάκης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια «τα έχει ρημάξει όλα στο Μαρούσι και δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο», ενώ τόνισε ότι ακόμη και η Δικαιοσύνη δεν έχει καταφέρει να «βάλει φρένο» στις δραστηριότητές της.

Επίσης, σημείωσε ότι καταστρέφονται τα καταστήματα στην πόλη, ενώ απευθυνόμενος στη διοίκηση είπε «ότι θα την περάσετε τη μελέτη, γιατί γι’ αυτό ψηφιστήκατε», προσθέτοντας ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει «η καταστροφή της πόλης και της χώρας» είναι να ασκούνται μηνύσεις κατά όσων επιχειρηματιών πιέζουν για «παράνομες ενέργειες» και κατά όσων ψηφίζουν γι’ αυτές.

Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων

Η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων συνεχίστηκε και σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, με τις κυριότερες τοποθετήσεις να είναι οι εξής:

Κατερίνα Ψάλτη
Κατερίνα Ψάλτη

Κατερίνα Ψάλτη (Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι): Ανέφερε ότι το θέμα ήρθε παράτυπα, μόνο με προφορική εισήγηση του γενικού γραμματέα, ενώ προειδοποίησε το προεδρείο να μην επιτρέψει στους εκπροσώπους της εταιρείας «να εισηγηθούν αυτοί το θέμα» γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «ντροπή για το Σώμα». Εν συνεχεία, αφού εντόπισε ατέλειες στη σύνταξη της μελέτης, πρόβλεψε ότι η επέκταση θα στερήσει θέσεις στάθμευσης, θα επιδεινώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο στην περιοχή, καθώς και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, ενώ αναρωτήθηκε «πώς θα προστατεύσουμε όλοι μαζί τον τόπο μας, όπως λέει ο δήμαρχος, όταν δεχόμαστε τέτοια πράγματα;». Ζήτησε δε να σταθούν όλοι απέναντι «σε ένα έργο που θα επιβαρύνει το Μαρούσι» και να υπάρξει διεκδίκηση ενός σχεδίου που θα απαλλάξει την περιοχή «από τη ζημιά που ήδη υφίσταται».

 

Μαίρη Διακολιού
Μαίρη Διακολιού

Μαίρη Διακολιού (ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος): Σημείωσε ότι από τη στιγμή που στην υπόθεση εμπλέκεται το ΤΑΙΠΕΔ, «το θέμα είναι κυρίως πολιτικό». Επίσης, και η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του «Golden Hall», σε συνδυασμό με τη λειτουργία και των υπόλοιπων «τεράστιων κτηρίων» στη περιοχή (π.χ. νοσοκομεία), αλλά και στις οικονομικές συνέπειες για τους επαγγελματίες της τοπικής μαρουσιώτικης αγοράς. Σε ό,τι αφορά στα αντισταθμιστικά οφέλη, τόνισε ότι «έχουμε ξανακούσει γι’ αυτά, αλλά είναι ελάχιστα», για να προσθέσει ότι σε καμία περίπτωση τα συγκεκριμένα οφέλη δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως «αντίβαρο στη ζημιά που υφίσταται η πόλη». «Τελικώς, οι θεσμοί έχουν αποστολή να υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή τα συμφέροντα των δημοτών», κατέληξε η κα Μ. Διακολιού.

Θανάσης Βλαχοπιώτης
Θανάσης Βλαχοπιώτης

Θανάσης Βλαχοπιώτης (Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη): Ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι δεν είναι εναντίον της επιχειρηματικής δράσης, αλλά «υπό προϋποθέσεις», ο σύμβουλος της διοίκησης έθεσε σειρά ερωτημάτων για τα οφέλη που θα προκύψουν από την επέκταση του υπερ-κέντρου, τα οποία ζήτησε ν’ απαντηθούν από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Επίσης είπε ότι, αφού είναι αδύνατον «να μπουν ροδάκια» και να φύγουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις από την περιοχή, θα πρέπει να εξευρεθούν εκείνοι οι τρόποι που θα επιτρέψουν «να παραχθούν για την πόλη τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη». Πάντως, και ο ίδιος καυτηρίασε την έλλειψη εισήγησης «για ένα τόσο σοβαρό θέμα», ζητώντας αυτό να μην επαναληφθεί.

Κώστας Ρώτας
Κώστας Ρώτας

Κώστας Ρώτας (Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη): Δηλώνοντας ότι δεν θα μπει στην ουσία του συζητούμενου θέματος, ο σύμβουλος της διοίκησης έθεσε θέμα «μη σεβασμού» του Δημοτικού Συμβουλίου από εκείνους που έξω από την πόλη αποφασίζουν γι’ αυτήν, κάνοντας αναφορά στις υποθέσεις του ΟΑΚΑ, της Αττικής Οδού κ.λπ., «για τις οποίες ουδέποτε ρωτήθηκε ο Δήμος και ουδέποτε η πόλη έλαβε ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη». Ο ίδιος ζήτησε από τη διοίκηση και προσωπικά από τον δήμαρχο να θέσει ένα τέλος στο γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν περιοριστεί σε ρόλο «θεατών» στα όσα συμβαίνουν στην πόλη και στο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «έχει διακοσμητικό ρόλο» και δεν μπορεί με τις αποφάσεις του ν’ αποτρέψει τα… μελλούμενα.

Στέφανος Τσιπουράκης
Στέφανος Τσιπουράκης

Στέφανος Τσιπουράκης (Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη): Είπε ότι το θέμα δεν είναι η έγκριση ή μη της μελέτης, αφού αυτό κρίνεται από τις υπηρεσίες που διαθέτουν τη σχετική γνώση, αλλά το «εάν θέλουμε επέκταση του υπερτοπικού κέντρου ή όχι». Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πείστηκε ότι η πτώση στην τοπική αγορά οφείλεται στη λειτουργία των mall, αλλά απεναντίας την απέδωσε στο ότι «τα τοπικά καταστήματα δεν ελκυστικά». Δήλωσε υπέρ της προσέλκυσης επενδύσεων στην περιοχή, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται κάποια όχληση, αλλά «το Μαρούσι δεν μπορεί να επιστρέψει στην εποχή της κληματαριάς και της κιθάρας»…

Η παρέμβαση του εκπροσώπου της Lamda Development
Δημήτρης Ζωντανός
Δημήτρης Ζωντανός

Αφού προηγήθηκε η ένταση που περιγράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ και μεσολάβησε η αποχώρηση του κ. Θ. Φωτόπουλου (σ.σ.: είχε ήδη αποχωρήσει και ο κ. Δ. Κλαπάκης), τον λόγο πήρε ένας εκ των παρόντων εκπροσώπων της διαχειρίστριας εταιρείας του ακινήτου και συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Ζωντανός, διευθυντής Ανάπτυξης, υπεύθυνος για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Εξαρχής δήλωσε ότι είναι Μαρουσιώτης και κατοικεί με την οικογένειά του στην περιοχή του Αγίου Θωμά και άρα «γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής». Εν συνεχεία δήλωσε ότι «δεν είμαι του Λάτση, όπως είπε κάποιος σύμβουλος, αλλά εργάζομαι για τη Lamda», για να προσθέσει ότι η παρουσία του ίδιου και των συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι για να διευκολυνθεί η απόφαση του Σώματος και να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα δημοτικών συμβούλων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε περιληπτικά στο τι πρόκειται να γίνει στον χώρο του πρώην IBC, διέψευσε όσα υποστηρίχθηκαν για μείωση θέσεων στάθμευσης (αντιθέτως, θα προστεθούν 220 νέες θέσεις, υποστήριξε), αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου και της συνάθροισης κοινού και για μεταβολή της δόμησης («ό,τι γίνει θα είναι εντός του υφιστάμενου κελύφους» είπε χαρακτηριστικά). Μάλιστα, σχετικά με τον γενικότερο κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής τον απέδωσε στη μη ύπαρξη θέσεων στάθμευσης από τα λειτουργούντα στην περιοχή υπουργεία Παιδείας και Υγεία, αλλά και το ΟΑΚΑ, «που κάνει εκδηλώσεις ή αγώνες, κρατώντας κλειστά τα πάρκιγνκ που διαθέτει», όπως τόνισε με έμφαση.

Ο κ. Δ. Ζωντανός σημείωσε ότι «δεν είναι τραγικό» το γεγονός της λειτουργίας του «Golden Hall», εξηγώντας ότι παντού στην Ευρώπη τέτοιου είδους πολυκαταστήματα φιλοξενούνται εντός του οικιστικού ιστού, σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ, που βρίσκονται εκτός. Επίσης, αμφισβήτησε ότι το υπερ-κέντρο είναι υπεύθυνο για την πτώση της κίνησης στην τοπική αγορά, αποδίδοντας την τελευταία στην οικονομική κρίση που υπάρχει.

Τέλος, αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά οφέλη τόνισε ότι εφαρμόζεται ό,τι ο νόμος προβλέπει, πρόσθεσε ότι η Lamda Development ασκεί δράση στην περιοχή στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ τόνισε ότι για αντισταθμιστικά «πέρα του νόμου» οι εκπρόσωποι της εταιρείας βρίσκονται σε επαφή με τη δημοτική Αρχή και υπάρχει προθυμία «να βοηθήσουμε όπου μπορούμε».

Δήμαρχος: Τα αντισταθμιστικά είναι το μείζον που πρέπει να συζητήσουμε
Γιώργος Πατούλης
Γιώργος Πατούλης

Με τη φράση ότι «ο εύκολος κομματικός λόγος και ο λαϊκισμός κατέστρεψαν τη χώρα και τον Δήμο», ο δήμαρχος της πόλης καυτηρίασε τα όσα ακούστηκαν από μερίδα δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας. Εν συνεχεία, ο κ. Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι «το θέμα ήρθε στο Σώμα γιατί ωρίμασε», αναφερόμενος στη διαβούλευση που είχε προηγηθεί και στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν ελάχιστες παρατηρήσεις, όπως ενημέρωσε.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις «απρέπειες» που έγιναν στην πόλη εξαιτίας των αποφάσεων που ελήφθησαν ερήμην της, λέγοντας ότι «πρώτα χτίζανε και μετά σχεδίαζαν κι έρχονταν σε εμάς για να τους βρούμε λύσεις». «Αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε μία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» τόνισε, προσθέτοντας ότι η δημοτική Αρχή αναζητεί τρόπους για να βελτιώσει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη. Αντισταθμιστικά οφέλη που ουδέποτε υπήρξαν, όπως είπε, από πλευράς των υπουργείων Παιδείας και Υγείας που ήρθαν στην περιοχή.

Ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε ότι δεν έχει νόημα να γίνεται «ακαδημαϊκή συζήτηση», αλλά θα πρέπει να συγκεραστούν «ο ρεαλισμός, οι νόμοι και το όραμα για την πόλη». «Το έργο έχει πάρει τον δρόμο του κι αυτό δεν θ’ αλλάξει με καμία δική μας απόφαση», συνέχισε ο δήμαρχος, για να προσθέσει ότι «η πόλη πρέπει να ξεφύγει από τη μιζέρια» και να περάσει στο στάδιο της διεκδίκησης όσο το δυνατόν περισσότερων αντισταθμιστικών οφελημάτων από τις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Lamda Development είπε ότι «δεν μας φθάνουν τα δημοτικά τέλη που καταβάλλετε και θα πρέπει να βρούμε κι άλλους τρόπους να συμβάλλετε στο Μαρούσι», αφού «είστε κληρονόμοι μιας κατάσταστης που έρχεται από το παρελθόν, για την οποία δεν αποφάσισε η πόλη».

Παράλληλα, ο κ. Γ. Πατούλης δήλωσε θετικός στην προοπτική δημιουργίας του μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και του ενυδρείου, λέγοντας ότι στόχος του είναι να ενισχυθεί ο τουριστικός χαρακτήρας του Αμαρουσίου και να προσελκύσει επισκέπτες, ώστε ν’ αυξηθούν τα έσοδά του.

«Η ανάπτυξη είναι ο μόνος δρόμος για να επιβιώσουμε στις σημερινές συνθήκες» είπε ο δήμαρχος και στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο θεσμός της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. «Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί η συζήτηση και σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε τις προτάσεις σας» είπε, απευθυνόμενος στη μειοψηφία, δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι άμεσα η διοίκησή του θα προκαλέσει σχετική συζήτηση στο Σώμα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet