Δολιοφθορά σε όχημα του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν εργαζόμενοι
Κοινωνία

Δολιοφθορά σε όχημα του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Με επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Ζήκο, τη διευθύντρια της υπηρεσίας Καθαριότητας Αικ. Κατσίλη, τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου Σπ. Κωνσταντά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την οποία ανήρτησε στο ιστολόγιό της, η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλει επαναλαμβανόμενες δολιοφθορές σε οχήματα αποκομιδής του Δήμου.

Μάλιστα, η παράταξη συνδέει εμμέσως της δολιοφθορές αυτές με την εκχώρηση μεταφορά ογκωδών σε ιδιώτες, ζητώντας τη διενέργεια σχετικής έρευνας από τις αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθεί η επιστολή της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων:

ΠΡΟΣ Μαρούσι 14/8/2015
Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη Γ.
Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ζήκο Γ.
Διεύθυνση Καθαριότητας Δ. Αμαρουσίου κα Κατσίλη Αικ.
Εκτελεστική Επιτροπή ΠΟΕ-ΟΤΑ
Σωματείο Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου πρόεδρο κ. Κωνσταντά Σπ.

Θέμα: Δολιοφθορά για πολλοστή φορά σε όχημα του Δήμου Αμαρουσίου.

Με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες όπως ο νόμος ορίζει άλλα και όπως απορρέουν από τις αρμοδιότητες που έχει ο εκάστοτε προϊστάμενος διοικητικός ή πολιτικός.

Από πληροφορίες μάθαμε ότι, προ 10ημέρου, είχαμε άλλη μια δολιοφθορά στο όχημα του Δήμου μας με αριθμό κυκλοφορίας ΙΕΙ 8249 μεταφοράς των ογκωδών στη χωματερή.

Θυμίζουμε ότι στις 5/4/2014 στο συγκεκριμένο όχημα είχε γίνει δολιοφθορά και συγκεκριμένα βρέθηκαν μεταλλικά αντικείμενα στο κάρτερ. Δεν έγινε ποτέ ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση). Το ΙΔΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΧΑΜΕ επίσης ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΡΟΥΣΜΑ όταν άδειασαν τα λάδια από το κιβώτιο ταχυτήτων από το συγκεκριμένο όχημα μεταφοράς ογκωδών.

Στις 31/3/2015 εκχωρήθηκε η μεταφορά ογκωδών σε ιδιώτη, με εισήγηση της διεύθυνσης καθαριότητας και με αιτιολογία ότι δεν έχουμε την δυνατότητα, πράγμα ανακριβές, μια και μέχρι σήμερα γίνεται από οχήματα του Δήμου και συγκεκριμένα με τα ΙΕΙ 8249 και ΙΕΙ 8250.

Ενημερώνουμε όλους ότι όταν γνωρίζουμε και δεν κάνουμε τίποτα – αποσιωπούμε τότε συμβάλλουμε στην ιδιωτικοποίηση, γινόμαστε συνεργοί στην καταστροφή της περιουσίας των πολιτών.

Καλούμε τη διευθύντρια της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου κα Κατσίλη Αικ. να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες και να ενημερώσει τις αρμόδιες εκλεκτικές αρχές για να αποδοθούν ευθύνες για όποιες παραβατικές ενέργειες, αλλά και για να διαφυλαχτεί η Δημόσια περιουσία.

Καλούμε και τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Κωνσταντά Σπ. μαζί με τον νομικό σύμβουλο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Η Παράταξη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
http://anejartitikinisi.blogspot.gr/
e-mail anejartitikinisi @hotmail.com

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet