Στην κοπή πίτας του ΣΕΟ & της Νίκης Αμαρουσίου η Μ. Διακολιού
Κοινωνία

Στην κοπή πίτας του ΣΕΟ & της Νίκης Αμαρουσίου η Μ. Διακολιού

Στις εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Αθλητικού Συλλόγου Νίκη Αμαρουσίου παρευρέθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού.

Αναφορικά με τη δράση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού η δημοτική σύμβουλος τονίζει ότι «το Σώμα, με συνέπεια και αψηφώντας τα πρακτικά προβλήματα, για πολλά χρόνια, μέσα από τη δραστηριότητά του, ενισχύει τις αξίες  της ομαδικότητας, της αγάπης για τη φύση και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Με τον τρόπο αυτό, διαμορφώνει -στο μέτρο που του αναλογεί- μία κοινωνία που θα αποτελείται από κοινωνικοποιημένους ανθρώπους, με αίσθηση της αξίας της αλληλεγγύης και κυρίως, υπεύθυνους πολίτες».

Σχετικά με τον Αθλητικό Σύλλογο, η κα Μ. Διακολιού σημειώνει ότι: «Η Νίκη Αμαρουσίου, εδώ και δεκαετίες, προσφέρει με μεγάλη επιτυχία έργο στο Μαρούσι και στα Μαρουσιωτόπουλα, όχι μόνο διδάσκοντάς τους τα αθλήματα και την αξία της άθλησης, αλλά κυρίως εμφυσώντας τους τα ιδανικά του αθλητισμού: το ευ αγωνίζεσθαι, το ήθος, την ευγενή άμιλλα.

»Έτσι, μέσα από το χτίσιμο του σώματος, αλλά και του χαρακτήρα των παιδιών, η Νίκη Αμαρουσίου συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης σε αξίες και αρχές, που αποτελούν το πρώτο προπύργιο άμυνας της χώρας μας απέναντι στην κρίση.

»Χωρίς να παραγνωρίζω ότι εκτός από τον πρωταθλητισμό κυρίαρχη σημασία έχει και ο μαζικός αθλητισμός, μέσα από τον οποίο θα δίνεται σε όλους η ευκαιρία να λαμβάνουν τα οφέλη της άθλησης, θα ήταν άδικο να μην συγχαρώ τις προσπάθειες των αθλητών που διακρίνονται σε αντίξοες συνθήκες και των προπονητών τους, των γονιών που τους στηρίζουν σε μια τόσο δύσκολη εποχή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Νίκης Αμαρουσίου που αφιλοκερδώς, από το περίσσευμα του χρόνου τους και πολλές φορές με ίδιους πόρους και δικά τους μέσα κατορθώνουν να ανεβάσουν ψηλά το όνομα της πόλης μας και να μας κάνουν περήφανους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet