Επαναλειτουργεί στις αρχές του νέου έτους η δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αμαρουσίου
Κοινωνία

Επαναλειτουργεί στις αρχές του νέου έτους η δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αμαρουσίου

Θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές του νέου έτους η δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Αμαρουσίου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σε συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» Σοφία Κοντοπούλου και εργαζόμενους στο πρόγραμμα.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010, κάνοντας πράξη ένα χρόνιο αίτημα γονέων που έχουν παιδί με κάποιας μορφής αναπηρία, εργάζεται για τη δημιουργική απασχόληση, την κοινωνική ένταξη, τη στήριξη των οικογενειών ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου τέθηκε σε κίνδυνο καθώς δεν ευοδώθηκε το πρόγραμμα  «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2016-2017» του ΕΣΠΑ στο οποίο είχε ενταχθεί η κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και με τη ρητή δέσμευσή του απέναντι τόσο στις οικογένειες αυτές όσο και στους εργαζόμενους που απασχολούσε η δομή, πρόκειται να επαναλειτουργήσει με την καθοριστική συμβολή και αμέριστη στήριξη -για ακόμη μια φορά- του Ομίλου Μυτιληναίου».

«Οφείλει η Πολιτεία να διασφαλίσει ένα νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε στο μέλλον να μην κινδυνεύσει η λειτουργία του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ. Αυτή την μάχη θα τη δώσουμε μέχρι τέλους και είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε» δήλωσε ο κ. Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet