Ενότητα: Σπατάλη 129.000 ευρώ στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ
Πολιτική

Ενότητα: Σπατάλη 129.000 ευρώ στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ

Για «σπατάλη» 129.00 ευρώ του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Σπατάλη – Δώρα σε ημέτερους – 129.000 ευρώ στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ

Με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, εγκρίθηκε η σπατάλη 129.000 ευρώ του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), με ευθύνη τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ, κ.λπ., για υπηρεσίες που αφορούν:

α) στην κατάρτιση εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας των τμημάτων του (52.000 ευρώ),

β) στην ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης, εκπαίδευσης & ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού του (47.000 ευρώ) και

γ) στην υποστήριξη για την ένταξή του σε κοινοτικά προγράμματα (30.000 ευρώ).

Ο κάθε καλόπιστος πολίτης θα αναρωτηθεί: Μπορεί το προσωπικό του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να παράσχει αυτές τις υπηρεσίες;

Η απάντηση είναι πως μπορεί!

Διότι:

Α) Πριν από λίγο καιρό, έναν χρόνο περίπου καταρτίστηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, ολόκληρου του νομικού προσώπου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ που περιλαμβάνει όλα τα τμήματα και τις διευθύνσεις από τους υπαλλήλους του. Είναι εύλογο λοιπόν οι ίδιοι υπάλληλοι, συνεργαζόμενοι με τους υπευθύνους και τους συναδέλφους τους των επί μέρους τμημάτων να είναι σε θέση να καταρτίσουν τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας των τμημάτων. Αυτό άλλωστε επικαλέστηκε και η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, καταψηφίζοντας τη σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως εδώ και έναν χρόνο, που ισχύει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του νομικού προσώπου, δεν έχει δοθεί εντολή σε κανένα υπάλληλο να εργαστεί για την κατάρτιση των εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των τμημάτων.

Β) Στα προγράμματα κατάρτισης, εκπαίδευσης και ανάπτυξης του έμψυχου δυναμικού, που κατά καιρούς εκπονούνται από διάφορους φορείς (κυρίως κρατικούς), μετέχουν εδώ και πολλά χρόνια εργαζόμενοι του ΟΚΟΙΠΑΔΑ με στόχο τη διαρκή εκπαίδευσή και εξέλιξή τους. Οι κοινοποιήσεις των προγραμμάτων γίνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και η συμμετοχή των υπαλλήλων είναι καθολική, ανάλογα με το αντικείμενο των προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Γ) Στον Δήμο Αμαρουσίου λειτουργεί τμήμα που είναι χρεωμένο για την παρακολούθηση των κοινοτικών προγραμμάτων, που ενδιαφέρουν τον Δήμο. Είναι ολοφάνερο πως το εν λόγω τμήμα μπορεί να παρακολουθεί, να αξιολογεί και να προτείνει αντίστοιχα προγράμματα που αφορούν στο νομικό πρόσωπο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Από τα ανωτέρω συνάγεται πως δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτούν 129.000 ευρώ για υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να παραχθούν από τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Τότε για ποιον λόγο η διοίκηση επιλέγει αυτό τον τρόπο;

Η απάντηση βρίσκεται στην πεισματική προσήλωση της δημοτικής Αρχής να απαξιώσει τις δημοτικές υπηρεσίες και να προωθήσει την ιδιωτικοποίησή τους.

Σύμφωνα με τη δήλωση της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κας Λέκκα Ελένης, οι υπηρεσίες θα παρασχεθούν από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., δημοτική επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου, μονοπαραταξιακής διοίκησης από την παράταξη του κ. Πατούλη.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία διαθέτει μόνο έναν εργαζόμενο. Συνεπώς οι υπηρεσίες θα ανατεθούν, με τις συνήθεις αδιαφανείς διαδικασίες σε εξωτερικούς συνεργάτες με «απ΄ ευθείας ανάθεση». 

Η διοίκηση Πατούλη χρησιμοποιεί την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ως όχημα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και πλήρους ανάπτυξης των πελατειακών σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet