Αυλαία με κρητική λύρα και τραγούδι στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Αυλαία με κρητική λύρα και τραγούδι στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου

Μία εξαιρετική μελωδική ατμόσφαιρα δημιούργησε ο αριστοτεχνικός συνδυασμός τραγουδιού και κρητικής λύρας, στη συναυλία με ερμηνεύτρια τη Γεωργία Νταγάκη στη σκηνή του Αμαλίειου, με την οποία έπεσε η αυλαία του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, που χάρισε για ένα περίπου μήνα στους φίλους του θεάτρου και της μουσικής βράδια γεμάτα συγκίνηση και ενθουσιασμό.

Στη μεγάλη γιορτή η Γεωργία Νταγάκη ερμήνευσε τραγούδια από τον προσωπικό της δίσκο που πρόσφατα κυκλοφόρησε, μία διεθνή παραγωγή που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα βασισμένο στη δύναμη της μουσικής, ξετυλίγει και παντρεύει τέλεια τα μεγάλα τραγούδια των συνθετών με κρητικά ακούσματα, ενώ τα Μακεδονικά ανταμώνουν τα Ριζίτικα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επιβράβευσε με το θερμό χειροκρότημά του μαζί με τους υπόλοιπους θεατές την εντυπωσιακή εμφάνιση της Γεωργίας Νταγάκη, σημειώνοντας στον χαιρετισμό του ότι ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες που με το ταλέντο και την καλλιτεχνική τους δημιουργία προάγουν διεθνώς τον πολιτισμό της χώρα μας. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Αμαρουσίου δεν τελειώνουν εδώ, καθώς σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα πολιτιστικών γεγονότων που θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες στο Μαρούσι. Τη συναυλία παρακολούθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Βλάχου-Σταματάκη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αγαπημένη στο κοινό Ελένη Βιτάλη που τραγούδησε επί σκηνής μαζί με τη Γεωργία.

Στη συναυλία στο πλευρό της Γεωργίας Νταγάκη εμφανίστηκαν καλλιτέχνες που συμμετείχαν και στη δημιουργία του νέου δίσκου της, όπως ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Σταύρος Σιόλας, ο Ορέστης Ντάντος και ο Δημήτρης Βαρελόπουλος. Ξεχωριστή στιγμή η σύμπραξη της Γεωργίας με τον Παναγιώτη Μάργαρη για τις ιδιαίτερες διασκευές δημοφιλών τραγουδιών. Τέλος μαζί της ήταν ο Δημήτρης Λάππας, αντισυμβατικός και μοναδικός στον ήχο της κιθάρας. Την ηχοληψία είχε αναλάβει ο Σάκης Πυριόχος και τον φωτισμό / προβολή βίντεο ο β.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet