Βυζαντινοί Ύμνοι από το Σχολείο Ψαλτικής Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Βυζαντινοί Ύμνοι από το Σχολείο Ψαλτικής Αμαρουσίου

Παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής Αμαρουσίου με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων για το διδακτικό έτος 2013 – 2014 όπου παρουσιάστηκαν ύμνοι και τραγούδια από τις χορωδίες και την ορχήστρα της Σχολής.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη τους υπεύθυνους διδασκάλους που μέσα από τη λειτουργία του Σχολείου προάγουν τη βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, αλλά και τους σπουδαστές για την εμφάνισή τους, εκφράζοντας, παράλληλα, τη σταθερή αρωγή του Δήμου στις προσπάθειες του Σχολείου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε, επίσης, ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου πατέρας Σαράντης Σαράντος.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, οι φίλοι της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, οι εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου και του ιεροψαλτικού χώρου απόλαυσαν μία ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Τη μουσική επιμέλεια και την ευθύνη της διεύθυνσης των χορωδιακών συνόλων είχαν οι δάσκαλοι του Σχολείου Ψαλτικής Κωνσταντίνος Μπουσδέκης και Κωνσταντίνος Φωτόπουλος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο τ. άρχων λαμπαδάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Βασίλειος Εμμανουηλίδης και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιεροψαλτών Χαράλαμπος Συμεωνίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet