Συμμαχία Πολιτών: Και πάλι στα κρυφά η υπουργός Παιδείας στη Μεταμόρφωση
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Και πάλι στα κρυφά η υπουργός Παιδείας στη Μεταμόρφωση

Για «κρυφή» επίσκεψη της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στη Μεταμόρφωση, με τον δήμαρχο, Στράτο Σαραούδα, σε ρόλο «κομματικού φρουρού της υπουργού», κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ακόμα μία φορά στα κρυφά επισκέφτηκε τη Μεταμόρφωση η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Ακόμα μία φορά η δημοτική αρχή του κ. Σαραούδα λειτούργησε ως κομματικός φρουρός της υπουργού, αποκρύπτοντας την επίσκεψη από τους θεσμικούς φορείς της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συλλόγους γονέων, προφανώς για να μην αντιμετωπίσει η υπουργός τα αιτήματα και τις θέσεις τους.

»Ακόμα μία φορά η δημοτική αρχή “κάνει πλάτες” στην κυβέρνηση και όχι στους κατοίκους της πόλης της. Η κυρία υπουργός επισκέφθηκε ένα σχολείο (το 5ο Δημοτικό) όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ένα τμήμα έχει κλείσει λόγω COVID. Αυτές τις ημέρες το υπουργείο Παιδείας και η κ. υπουργός συγχωνεύουν τμήματα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των μαθητών σε αυτά, εκθέτοντας τους μαθητές σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο και τη διαδικασία της εκπαίδευσης διά ζώσης σε αμφιβολία. 

»Τις συνέπειες αυτής πολιτικής τις ζει και η Μεταμόρφωση. Αντί η δημοτική αρχή να θέσει -μεταξύ άλλων- επίμονα το ζήτημα της αραίωσης των μαθητών στα τμήματα, ώστε να προστατευτούν τα παιδιά μας και να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά, αποφασίζει να λειτουργήσει ως “επιμελητής” του image της υπουργού.

»Αυτές οι συμπεριφορές είναι αρνητικές για την πόλη. Για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή του κυρίου Σαραούδα “λέει ναι” στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και όχι στις ανάγκες της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet