Σε εκδήλωση υγείας συμμετείχε ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»
Κοινωνία

Σε εκδήλωση υγείας συμμετείχε ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετείχε στη δράση «Προτεραιότητα στην Υγεία μας, η οποία διοργανώθηκε από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, την Περιφέρεια Αττικής και τα ΚΕΠ Υγείας, την Παρασκευή 8 Απριλίου στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, του φορέα διαχείρισης του πάρκου, των ΚΕΠ Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Από τις 10:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις, ενώ διενεργήθηκαν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και ενημερώσεις γύρω από θέματα όπως η οστεοπόρωση και οι σκελετικές παθήσεις.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης για θέματα πρόληψης υγείας, για πρώτες βοήθειες, την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον, την ανακύκλωση, κ.ά. Τον Δήμο Νέας Ιωνίας εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ελένη Χατζή, η οποία συνομίλησε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενημερώθηκε από εργαζόμενους σε οργανισμούς υγείας για τις δράσεις και τυχόν αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες στη Νέα Ιωνία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet