Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»: H ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»: H ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας

Στη συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια συμμετείχε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου στη Νέα Ιωνία.

Όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος όλοι οι ομιλητές – εκπρόσωποι των σωματείων «υπογράμμισαν τη δυσκολία των εργαζομένων, του λαού να βγάλει το μήνα εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, τις αυξημένες τιμές των ενοικίων, τις εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα κ.ά.».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών σημειώνει: «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση επισημάναμε την αποφασιστικότητα των φορέων να ορθώσουν τον κοινό τους αγώνα, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, για να μη φορτωθεί ο λαός τις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να μην μείνει κανείς μόνος στην αντιλαϊκή επίθεση.

Την ίδια ημέρα, αντιπροσωπεία των φορέων συναντήθηκε με τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου. Ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά: Η αντιπροσωπεία των φορέων έθεσε το συνολικό πλαίσιο για να παρθούν μέτρα ανακούφισης των εργατικών -λαϊκών οικογενειών, αλλά και σε κάποια πιο συγκεκριμένα τα οποία αφορούν τη μερική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Αυτά είναι η μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%, η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, να δρομολογηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών σε περιοχές όπως η Καλογρέζα που δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι γονείς να καταφεύγουν στους ιδιωτικούς, να υπάρχει έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές, και τέλος ο Δήμος να πάρει την ευθύνη να μη μείνει κανένα σπίτι στην Ν. Ιωνία χωρίς ρεύμα λόγω της κατάσταση που επικρατεί. Από την πλευρά της δημάρχου δεν εισπράξαμε ουδεμία δέσμευση για τα παραπάνω».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet