Επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Πολιτική

Επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος υποδέχθηκε τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα Τζου-σογκ Λιμ (Juseong Lim), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο δημαρχείο της πόλης. Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στις διεθνείς σχέσεις του Δήμου, καθώς συζητήθηκαν οι προοπτικές για την επικείμενη αδελφοποίηση με τον Δήμο Yeoju της Δημοκρατίας της Κορέας, μια πρωτοβουλία που έχει ήδη εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων αποτελεί το επιστέγασμα των μακρόχρονων σχέσεων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με τη Δημοκρατία της Κορέας, οι οποίες στηρίζονται στην προώθηση του Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας προς όφελος των δημοτών. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο πόλεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού δήμου.

Η πόλη Yeoju της Δημοκρατίας της Κορέας είναι γνωστή για την ιστορική και πολιτισμική της κληρονομιά και πληθυσμό 115.317 κατοίκων.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρέσβη, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχθηκα σήμερα τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα Τζου-σογκ Λιμ (Juseong Lim) και τη συνεργάτιδά του, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλάσιμο των μακρόχρονων δεσμών που συνδέουν τον Δήμο μας με τη Δημοκρατία της Κορέας. Μιλήσαμε για πολιτιστική συνεργασία και για την αδελφοποίηση της πόλης μας με τον Δήμο Yeoju, μια πρωτοβουλία που έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και βασίζεται μεταξύ άλλων, σε κοινά ιστορικά γεγονότα που συνδέουν τις δύο πόλεις, με ιδιαίτερη έμφαση στα μνημεία που έχουν ανεγερθεί προς τιμήν των πεσόντων στον Κορεατικό Πόλεμο (1950-1953)».

Παρούσες στη συνάντηση ήταν η αντιδήμαρχος Μιμή Ρουφογάλη και οι συνεργάτιδες του δημάρχου Κατερίνα Νταλαγιώργου και Νίκη Κουτράκου.

Προηγούμενο άρθρο

Επίσκεψη του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet