Δήμος Πεντέλης: Να εθιστούμε στην έννοια της ανακύκλωσης
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Πεντέλης: Να εθιστούμε στην έννοια της ανακύκλωσης

Ότι πρέπει να «εθιστούμε» στην έννοια της ανακύκλωσης τονίζει ο Δήμος Πεντέλης κάνοντας έκκληση προς τους δημότες να ανακυκλώνουν τις κατάλληλες συσκευασίες.

Ο Δήμος, στην ακόλουθη ανακοίνωσή του, επισημαίνει την αύξηση σε κάδους ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένοι για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τονίζει πέραν της προστασίας του περιβάλλοντος, ότι σε περίπτωση μη αύξησης των ανακυκλωμένων υλικών θα υπάρξει αύξηση στα δημοτικά τέλη.

Τους τελευταίους μήνες ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), έχει επεκτείνει και πυκνώσει το δίκτυο ανακύκλωσης με την τοποθέτηση νέων μπλε κάδων για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Τοποθετήθηκαν σε εμπορικά σημεία κώδωνες για το γυαλί, ενώ επιπλέον έχει εξασφαλιστεί νέο όχημα για την περισυλλογή της ανακύκλωσης.

Οι επιπτώσεις της ανακύκλωσης στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στην οικονομία και στην υγεία είναι τεράστιες:

  • Μειώνονται τα σύμμεικτα απορρίμματα και τα προβλήματα διαχείρισής τους.
  • Εξοικονομούνται ενέργεια και φυσικοί πόροι που λαμβάνονται συνεχώς από τη φύση.
  • Μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων υδάτων και ελαφρύνεται έτσι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
  • Επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη πτώση των τιμών των προϊόντων καθώς δεν απαιτείται εκ νέου παραγωγή πρώτης ύλης.
  • Σώζεται η υγεία όλων των κατοίκων του πλανήτη και διασφαλίζεται το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.
  • Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε τομείς θετικών ενεργειών για τη διάσωση του πλανήτη.
  • Δημιουργείται ευχάριστη αίσθηση και ικανοποίηση για τη συμμετοχή στη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής.

Όμως παρά τις θετικές επιπτώσεις που επιφέρει στη ζωή μας η ανακύκλωση, πολλοί συνδημότες μας εξακολουθούν να μην είναι θετικοί στην προσπάθεια μεγιστοποίησης της ανακύκλωσης.

Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι από 1/1/2016, ο τόνος των σύμμεικτων απορριμμάτων, εάν δεν προχωρήσουμε στη διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και αύξηση των ανακυκλωμένων το τέλος θα αυξηθεί από 45 ευρώ σε 80 ευρώ τον τόνο, σε εφαρμογή οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τούτο σημαίνει, ότι θα πρέπει να διπλασιασθούν τα δημοτικά τέλη πράγμα που δεν θα πρέπει καν να το σκεφτόμαστε τη δύσκολη οικονομικά αυτή περίοδο. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να αυξήσουμε κατακόρυφα τα μεγέθη των ανακυκλωμένων και να εθιζόμαστε στην έννοια αυτής.

Γι΄ αυτό λοιπόν:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ… ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ… ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet