Δ. Στεργίου: Ο Δήμος Πεντέλης αναζητά το δικό του πράσινο σημείο
Ποιότητα Ζωής

Δ. Στεργίου: Ο Δήμος Πεντέλης αναζητά το δικό του πράσινο σημείο

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η κομποστοποίηση στο σπίτι και τη γειτονιά. Οι πτυχές της κομποστοποίησης στο περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία» πραγματοποιήθηκε από τη δημοτική παράταξη «Πεντέλη εν Δράσει» την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης χαιρέτησε την εκδήλωση τονίζοντας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι «σε τέτοια σημαντικά θέματα ο τόπος δεν έχει διαχωριστικές γραμμές στη δρομολόγηση λύσεων και πως ο Δήμος κάνει ήδη προσπάθειες να ευαισθητοποιήσει τον πυρήνα της κοινωνίας, την οικογένεια, να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, τοποθετώντας καινούργιους κάδους ανακύκλωσης». Επίσης ανακοίνωσε ότι στο πρόσφατο Συμβούλιο συντάχθηκε και υποβλήθηκε το πρώτο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) και ότι «ο Δήμος βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση κατάλληλου χώρου για το δικό του πράσινο σημείο».

Η περιφερειακή σύμβουλος Σοφία Κορωναίου-Καμπά, η οποία παρακολούθησε τη διαδικασία χαρακτήρισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον Δήμο Πεντέλης ως τον πρώτο Δήμο που έστειλε ολοκληρωμένη πρόταση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet