Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Πεντέλης για τις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων
Κοινωνία

Ανακοίνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ Πεντέλης για τις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Πεντέλης (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία), παράταξη εργαζομένων στον Δήμο Πεντέλης χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο, καθώς και τους 70 εργαζόμενους που στήριξαν την παράταξη.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι θα αγωνιστεί ενάντια στη «στρατιωτικοποίηση», όπως τη χαρακτηρίζει, που επιβάλλει στους χώρους δουλειάς η δημοτική Αρχή Πεντέλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που πήραν μαζικά μέρος στις εκλογές του σωματείου μας μετά από 7 χρόνια. Με όλες τις δυνάμεις που εσείς μας δώσατε θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσει το σωματείο μας με συλλογικές, μαζικές διαδικασίες κόντρα στον εκφυλισμό και την υποταγή που καλλιεργείται συστηματικά από την κυβέρνηση, τη δημοτική Αρχή και από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους 70 συναδέλφους και συναδέλφισσες που έκαναν το βήμα και εμπιστεύτηκαν – στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, διαμορφώνοντας νέο συσχετισμό δυνάμεων, δίνοντας στις ταξικές δυνάμεις 3 στις 7 έδρες του Δ.Σ. του σωματείου μας. Στείλανε ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές των κομμάτων και των κυβερνήσεων που πίνουν νερό στο όνομα των συμφερόντων των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τη στρατιωτικοποίηση που επιβάλλει στους χώρους δουλειάς η δημοτική Αρχή για να εφαρμόσει όλες αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται άμα ξεσηκωθείς.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να δυναμώσει ένα κίνημα διεκδίκησης των απωλειών και ανατροπής των πολιτικών που μας οδήγησαν εδώ. Για ένα τέτοιο κίνημα θα αγωνιστούμε, με όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, μαζί με εκατοντάδες σωματεία και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι φασίστες – ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καμία θέση στα σωματεία των εργαζομένων. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, το οπλισμένο χέρι των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, για να επιβάλλουν μεροκάματα της πείνας με δουλεμπορικά γραφεία, για να επιτίθενται στο ταξικό κίνημα, στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όσους αγωνίζονται, είναι εχθροί όλων των εργαζομένων και το κίνημα θα τους τσακίσει.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet