ΔΑΣ ΟΤΑ: Απολύσεις σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ: Απολύσεις σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης

Απόλυση τεσσάρων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης καταγγέλλει η παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Η παράταξη κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Δήμου ότι «είναι αποφασισμένη να οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των δημοτικών δομών για να διευκολύνει την παράδοσή τους στους ιδιώτες», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της.

Στην απόλυση τεσσάρων παιδαγωγών εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης. Είναι η επιβράβευση της δημοτικής αρχής στους εργαζόμενους που αφού οργάνωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις των παιδικών σταθμών έλαβαν χριστουγεννιάτικο δώρο το χαρτί της απόλυσης.

Φαίνεται πως τη δημοτική αρχή δεν την απασχολεί το γεγονός της ακραίας έλλειψης προσωπικού στις κρίσιμες αυτές κοινωνικές δομές. Δεν την απασχολεί ούτε το γεγονός ότι πρόκειται για εργαζόμενες με πολυετή εργασία στον Δήμο που έχουν δικαιωθεί και σε δικαστικό επίπεδο, γεγονός που παραδέχθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η δημοτική αρχή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπώντας κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων. Ο υποψήφιος με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕΔΑ δήμαρχος επικαλείται τη νομιμότητα μόνο όταν τον συμφέρει. Κάνει ότι δεν βλέπει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στους παιδικούς σταθμούς με μία παιδαγωγό να αντιστοιχεί σε τριάντα παιδιά όταν οι δικοί τους νόμοι ορίζουν δύο με εικοσιπέντε παιδιά. Κάνει ότι δεν βλέπει τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν για την  υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών ξεκληρίζοντας το παιδαγωγικό προσωπικό.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και από τη στάση της έκπτωτης διοίκησης του Σωματείου που παρότι γνωρίζει το πρόβλημα μέχρι και σήμερα δεν έχει πει κουβέντα ούτε για τις απολύσεις αλλά ούτε για τις απαράδεκτες συνθήκες στους παιδικούς σταθμούς και όχι μόνο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους γονείς αλλά και τους φορείς της πόλης οργανωμένα να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων αλλά και την ασφαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Συνάδελφοι δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πρέπει να βγουν συμπεράσματα από τη στάση της δημοτικής αρχής σε μία ακόμα εργατική διεκδίκηση. Φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των δημοτικών δομών για να διευκολύνει την παράδοσή τους στους ιδιώτες.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ……..????
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ……..???
    ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ????
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet