Κατασκηνώσεις για παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων
Κοινωνία

Κατασκηνώσεις για παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας θα πραγματοποίησει για το καλοκαίρι του 2014 πρόγραμμα κατασκηνώσεων για 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων. Το πρόγραμμα θα καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του δικαιούχου για όλη τη διάρκεια διαμονής αυτού στην κατασκήνωση.

Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2014, δηλαδή:

  • ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι μήνες.

Και για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που γεννήθηκαν από 01.01.1999 έως 14.06.2008, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε από αυτεπάγγελτη αναζήτηση.

Οι αιτήσεις θα γίνονται στον ΟΑΕΔ ενώ η σχετική προκήρυξη αναμένεται μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας της  Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης επί της οδού Καλαμβόκη 2α στα Μελίσσια ή στο τηλέφωνο 213 2050072.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet