“Κομμένος” με το… καλησπέρα ο Συμπαραστάτης στην Πεντέλη
Κοινωνία

“Κομμένος” με το… καλησπέρα ο Συμπαραστάτης στην Πεντέλη

Ούτε ο Δήμος Πεντέλης κατάφερε να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, τουλάχιστον στην πρώτη εκλογή της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου 2015 και είναι αμφίβολο εάν θα εκλέξει και στις επόμενες δύο εκλογικές προσπάθειες.

Οι υποψηφιότητες που τέθηκαν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν τρεις, εκ των οποίων η μία δεν πληρούσε την κατά τον νόμο προϋπόθεση που καθορίζει ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι δημότης στον Δήμου όπου επιδικιώκει να αναλάβει καθήκοντα Συμπαραστάτη. Το ζήτημα επεσήμανε η πρόεδρος του Σώματος Ευαγγελία Μπουσίου, αλλά τελικώς, με την έγκριση των συναδέλφων της, επέτρεψε τη συμμετοχή του υποψηφίου στη διαδικασία εκλογής, αφού ο ίδιος (σ.σ. τοποθετήθηκε επί του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο) ανέλαβε την ευθύνη της εγκυρότητας ή μη των στοιχείων που κατέθεσε.

Βέβαια, όπως γράψαμε η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πεντέλης είναι μάλλον χαμένη υπόθεση, αφού:

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπύρος Κωνσταντάς δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία, καθώς θεωρεί τον θεσμό «αντιδραστικό», καθώς επιχειρεί να πείσει τους δημότες ότι «βρίσκονται στην ίδια πλευρά με το κεφάλαιο».

Ο επικεφαλής της Πεντέλης Εν Δράσει Αντώνης Φειδοπιάστης δήλωσε ότι και η δική του παράταξη θα απόσχει της διαδικασίας, καθώς οι υποψήφιοι Συμπαραστάτες «δεν μπήκαν καν στον κόπο να είναι εδώ απόψε, ώστε να τους ακούσουμε» (σ.σ. αναφερόταν στις δύο άλλες υποψηφιότητες πλην της παραπάνω).

Η πρόταση του επικεφαλής της Συμπολιτείας Μανώλη Γραφάκου για συγκεκριμένο υποψήφιο, που κατά την άποψή του συγκέντρωνε τα στοιχεία που πρέπει να έχει όποιος αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα (σ.σ. μεταξύ αυτών ανέφερε να έχει υψηλό επιστημονικό κύρος, να είναι ή νομικός ή μηχανικός και να μην έχει κατέβει υποψήφιος με κάποιες από τις δημοτικές παρατάξεις στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές) «έπεσε στο κενό».

Ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης συντάχθηκε με τη στάση του κ. Αντ. Φειδοπιάστη σε ό,τι αφορά την απουσία των υποψηφίων από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού προηγουμένως είχε κάνει λόγο για έναν «αποτυχημένο» θεσμό, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα υπό αναθεώρηση στοιχεία του «Καλλικράτη» από τη νέα κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η παράταξή του δεν θα ψηφίσει κανέναν από τους υποψηφίους.

Τελικώς, στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος μόνο τα 18 παρόντα μέλη της πλειοψηφίας, εκ των οποίων τα 8 «έριξαν λευκό», τα 4 «άκυρο», ενώ βρέθηκαν και έξι έγκυρα ψηφοδέλτια τα οποία μοιράστηκαν μεταξύ των υποψηφίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet