ΟΧΙ στον ΣΜΑ στα Μελίσσια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που επισκέφθηκαν τον χώρο – Βίντεο
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΟΧΙ στον ΣΜΑ στα Μελίσσια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που επισκέφθηκαν τον χώρο – Βίντεο

Επίσκεψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) δίπλα στο Κοιμητήριο Μελισσίων πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου 2020 η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, ο βουλευτής ίδιας περιφέρειας και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Δύναμη Ζωής Γιώργος Μπαλάφας.

Τους βουλευτές και τον περιφερειακό σύμβουλο συνόδευε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης περιήγησης στο σημείο όπου προετοιμάζεται η λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, κάτι που έχει ξεσηκώσει τόσο τις λοιπές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και συλλόγους της περιοχής.

Μετά την επίσκεψή της στον χώρο, η κ. Μ. Ξενογιαννακούλου, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για πράσινη ανάπτυξη είναι κενό γράμμα», καθώς ο κ. Χατζηδάκης έφερε και ψήφισε στη Βουλή έναν νόμο και μια διάταξη «που παραβιάζει την προστασία της ζώνης του Πεντελικού και του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου», ενώ παράλληλα «θέτει σε κίνδυνο το κάλλος και την προστασία του Πεντελικού και συνιστά και προσβολή νεκρών, καθώς είναι δίπλα στο Κοιμητήριο Μελισσίων».

Από την πλευρά του, ο κ. Κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως «ενέργεια έξω από κάθε λογική», η οποία «παραβιάζει τους όρους προστασίας του Πεντελικού, που είναι μεγάλη περιουσία όχι μόνο των κατοίκων της Βόρειας Αθήνας, αλλά ο πνεύμονας και η ανάσα δροσιάς όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής». Όπως είπε ο ίδιος, «υπάρχουν λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις, αυτό το οποίο απουσιάζει είναι η βούληση για διάλογο».

Ο κ. Γ. Μπαλάφας στη δήλωσή του ανέφερε ότι ο χώρος που επιλέχθηκε «δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να φιλοξενήσει ΣΜΑ», ενώ ο όλος σχεδιασμός είναι αντίθετος «με το εγκεκριμένο σχέδιο που είχε προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια για έναν ΣΜΑ διαδημοτικό σε πιο κατάλληλο σημείο».

Τέλος, ο κ. Αντ. Φειδοπιάστης σημείωσε ότι «ως δημοτική παράταξη καλέσαμε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια την καταστροφή που συντελείται στο Πεντελικό όρος, με μια παράνομη τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης στη Βουλή, δημιουργώντας σταθμό μεταφόρτωσης, ενώ δεν υπήρχε». Πρόσθεσε δε ότι «η προσπάθεια και της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οδηγούν στην καταστροφή του Πεντελικού όρους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet