Υλοποιείται ταχύτατα το ιστορικά μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Υλοποιείται ταχύτατα το ιστορικά μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στον Δήμο Πεντέλης

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων και του Πνευματικού Κέντρου Νέας Πεντέλης (συνολικής δαπάνης 557.108,76 ευρώ) και αναβάθμισης των τριών ΚΕΠ (συνολικής δαπάνης 73.000 ευρώ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του μεγαλύτερου προγράμματος έργων που έχει ποτέ προγραμματιστεί στον Δήμο Πεντέλης και τα οποία σχεδίασε, ωρίμασε και εξασφάλισε τη χρηματοδότησή τους η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και η ομάδα των συνεργατών της.

Τα έργα αυτά επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 24 Ιουλίου η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Τάσος Χριστίδης και ο τεχνικός σύμβουλος της δημάρχου Περικλής Μπουρσινός, οι οποίοι και διαπίστωσαν τη σημαντική πρόοδο των εργασιών.

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στα έργα η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Δεν αφήνουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη στον Δήμο Πεντέλης. Μαζί με τους συνεργάτες μου εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα που σχεδιάσαμε και φθάσαμε σε φάση υλοποίησης όλο το προηγούμενο διάστημα της θητείας μας. Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων και στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης, που θα συμβάλλουν στο μεγάλο στοίχημα που έχουμε βάλει να κάνουμε τον Δήμο μας κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2030, καθώς και οι παρεμβάσεις αναβάθμισης στα ΚΕΠ των τριών δημοτικών ενοτήτων μας, προκειμένου να βελτιώσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.

Παρακολουθούμε καθημερινά, από κοντά, την πορεία του μεγαλύτερου προγράμματος έργων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Αλλάζουμε τον Δήμο Πεντέλη με σωστό σχεδιασμό, ορθολογική διαχείριση και αποτελεσματική υλοποίηση».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Μπούσουλα σχολίασε:

«Η πολύ καλή δουλειά των υπηρεσιών μας όλο το προηγούμενο διάστημα άρχισε να αποτυπώνεται καθημερινά σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας. Τα έργα που προετοιμάσαμε βρίσκονται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης, η οποία -όπως διαπιστώσαμε κατά τις επισκέψεις μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, στο Πνευματικό Κέντρο και στα ΚΕΠ – προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και προσήλωση θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, κάνοντας πράξη το φιλόδοξο πρόγραμμα έργων που έχουμε σχεδιάσει για να περάσουμε τον Δήμο Πεντέλης σε μια άλλη εποχή».

Τα έργα αφορούν στα εξής σημεία:

  • Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων: Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση των κτιρίων (οικοδομική, λειτουργική) και τον εκσυγχρονισμό τους από πλευράς υποδομών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, επιλέγοντας εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, με βασικό κριτήριο την επίτευξη των ενεργειακών στόχων ενός σύγχρονου κτιρίου, που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την τελική εξοικονομούμενη ενέργεια. Οι κύριες παρεμβάσεις που γίνονται στα δύο κτίρια είναι: αναβάθμιση κτιριακού περιβλήματος -ενεργειακή θωράκιση του κελύφους με την εφαρμογή σύνθετου συστήματος θερμοπρόσοψης στις όψεις των κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου, με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες, επεμβάσεις στο σύστημα φωτισμού – αντικατάσταση υπαρχόντων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED, αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, επεμβάσεις στο σύστημα κλιματισμού – αποξήλωση του υπάρχοντος απαρχαιωμένου συστήματος κλιματισμού και τοποθέτηση μονάδων αερισμού ψευδοροφής (VAM), καθώς και μονάδες κλιματισμού οροφής συστήματος VRV σε όλους τους ορόφους.
  • Πνευματικό Κέντρο στη Νέα Πεντέλη: Το έργο προβλέπει, εκτός των ενεργειακών παρεμβάσεων στο κέλυφος του κτιρίου, την κατασκευή νέων WC και WC για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και την κατασκευή κουζίνας.
  • ΚΕΠ: Το έργο εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση των τριών ΚΕΠ (Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης) της πόλης, που υλοποιεί η δημοτική αρχή με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο έχει συμβατική δαπάνη περίπου 73.000 ευρώ. Εργασίες ανακαίνισης θα πραγματοποιηθούν και στα τρία ΚΕΠ του Δήμου . Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα είναι ανάλογες της υφιστάμενης κατάστασης κάθε καταστήματος ΚΕΠ και θα αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση του δαπέδου, χρωματισμούς, ξυλουργικές εργασίες, τοποθέτηση νέων φωτιστικών, τοποθέτηση νέας σήμανσης και επιγραφών, προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού όπως νέοι Η/Υ, εκτυπωτές κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet