Δ. Παπακωνσταντίνου: Πλήρης η απαξίωση και υποβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: Πλήρης η απαξίωση και υποβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης

Για «πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης» κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, ο Δ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει:

«Έντονο προβληματισμό, θλίψη, απογοήτευση αλλά και ανάδειξη των τεράστιων ευθυνών τόσο της δημάρχου Δ. Κεχαγιά, αλλά και όσων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων συνεχίζουν να τη στηρίζουν ή να σφυρίζουν αδιάφορα, προκαλούν όσα γεγονότα έλαβαν χώρα στο Δ.Σ. της 10ης Οκτωβρίου 2022.

Κατά αρχάς ως προς τη λειτουργία του ήταν συμβούλιο παρωδία:

  • Με μόνα παρόντα δύο άφωνα μέλη της διοίκησης στην αίθουσα.
  • Με την πρόεδρο να μην γνωρίζει αν θα παραβρεθεί η δήμαρχος.
  • Με αρμόδιους αντιδημάρχους να αιφνιδιάζονται και να δηλώνουν άγνοια για αναθέσεις έργων της αρμοδιότητάς τους από άλλα μέλη του Δ.Σ. (αφορά τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού).
  • Να μη μπορεί κανείς αρμόδιος αντιδήμαρχος, μέλος του Δ.Σ. ή δήμαρχος να αιτιολογήσει γιατί τον ντοκιμαντέρ για τα Βουρλά της Μικράς Ασίας που ανατέθηκε από την προηγούμενη διοίκηση στο Ίδρυμα ΙΔΙΣΜΕ και πληρώθηκε από τον Δήμο Πεντέλης, αντί να παιχτεί σε πρώτη πανηγυρική εκδήλωση στα Μελίσσια, για τους απογόνους Μικρασιάτες, παίχτηκε στην Πεύκη. Ποιος έδωσε την άδεια; (την επομένη η ανεξαρτηθείσα από τη διοίκηση Αργύρη γνωστοποίησε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. την έκπληξή της και πρότεινε το αυτονόητο, να παιχτεί το ντοκιμαντέρ στα Μελίσσια έστω και τώρα).
  • Με τη δήμαρχο όταν εμφανίστηκε διαδικτυακά να αδυνατεί να απαντήσει σε σωρεία ερωτήσεων, να αοριστολογεί και να παραπέμπει στις καλένδες.

Ήταν εμφανής η αμηχανία και αδυναμία της δημάρχου να αιτιολογήσει πως ενώ εδώ και ενάμιση μήνα υπάρχει παραίτηση της προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Πάχνης, δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης της από το Δ.Σ, έχει παραγκωνιστεί ο καταστατικά αρμόδιος αντιπρόεδρος κ. Γκολετσόπουλος και ουσιαστικά τις πρωτοβουλίες αναλαμβάνει αναρμοδίως το απλό μέλος κ. Μπουρσινός. Αλήθεια με ποιου εξουσιοδότηση;

Όμως το κερασάκι στην τούρτα για την επικινδυνότητα άσκησης διοίκησης από την κα Κεχαγιά και όσων ακόμα την στηρίζουν απετέλεσε το γεγονός της γνωστοποίησης από τον πρώην συγκυβερνήτη της κ. Παλαιοδήμο του εγγράφου κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σισμανογλείου κατά του Δήμο Πεντέλης για τη διαχείριση εκ μέρους του Δήμου του Νοσοκομείου Πτέρυγας Μπόμπολα. Τα όσα αναφέρονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκθέτουν τον Δήμο, είναι μειωτικά για της ενέργειές του, φέρνουν το Δήμο σε σύγκρουση με το νοσοκομείο, αποδεικνύουν ότι έστω και αυτές οι άλογες ενέργειες έγιναν στο πόδι, απόφαση υπουργείου που να νομιμοποιεί την παραχώρηση του χώρου δεν υπάρχει, (όπως φροντίσαμε εμείς να κάνουμε αναφορικά με το χώρο του ΝΙΕΝ) και σύμβαση μέχρι στιγμής παρότι επανειλημμένα έχει ζητηθεί από τη δήμαρχο δεν έχει προσκομιστεί.

Τόσα χρόνια ήμασταν ως Δήμος αρωγοί και συνομιλητές με τα νοσοκομεία της πόλης ανεξαρτήτως διοικήσεων. Δυστυχώς οι “φωστήρες” που ήρθαν να διοικήσουν το 2019 άλλαξαν τους κανόνες. Έστω και τώρα κάποιοι αντιλαμβάνονται το σωστό δρόμο.

Παιδεία και υγεία είναι οι βασικοί πυλώνες ενός κράτους δικαίου και πρόνοιας, αλλά ο ένας πυλώνας δεν υπονομεύει τον άλλο.

Η θέση μας συνεχίζει να παραμένει σταθερή, τα νοσοκομεία είναι μέρος της ζωής της πόλης και ο Δήμος οφείλει να έχει αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις τους. Και για του Μπόμπολα μπορεί να βρεθεί και να προωθηθεί η λύση του Αστικού Κέντρου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης πάντα σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet