Νέος γύρος αντιπαράθεσης διοίκησης και αντιπολίτευσης στην Πεντέλη – Αφορμή τα δημοτικά τέλη
Κοινωνία

Νέος γύρος αντιπαράθεσης διοίκησης και αντιπολίτευσης στην Πεντέλη – Αφορμή τα δημοτικά τέλη

Εμμένουν στη κριτική του κατά της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης και προσωπικώς του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Λουκά Μακρή, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, Μπροστά Μαζί, Λευτέρης Κοντουλάκος και Πεντελήθεν, Γιώργος Κατσικογιάννης, αναφορικά με την επιμονή των πρώτων στις διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά, δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην τρίτη συνεδρίαση του Σώματος (σ.σ.: θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Είχαν προηγηθεί δύο συνεδριάσεις όπου δεν είχε επιτευχθεί απαρτία, οπότε η τρίτη γίνεται με όσους παρόντες λάβουν μέρος σε αυτήν), όπου μάλιστα θα καταθέσουν και εναλλακτική πρόταση για επικαιροποίηση και βελτίωση παλαιότερη απόφασης του Δ.Σ. για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση δεν θα στηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση, επικαλούμενη διαδικαστικό κώλυμα, αλλά οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι αυτή θα «περάσει», βασιζόμενοι στις αριθμητικές ισορροπίες που επικρατούν στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο…

Στην κοινή ανακοίνωσή του οι επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων αναφέρουν:

Δεν περιμέναμε αλλαγή πλεύσης από τον πρόεδρο και τη διοίκηση στο θέμα σύγκλησης της συνεδρίασης του Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη.

Οχυρωμένος πίσω από τις «χαραμάδες» της νομοθεσίας ο πρόεδρος υπεραμύνεται της επιλογής του, επιμένει «διά περιφοράς» και παραπέμπει το θέμα της τηλεδιάσκεψης στις «καλένδες».

Όμως το εμβόλιο έρχεται, ο κορωνοϊός φεύγει και  η «νομιμότητα» θα αποκατασταθεί νωρίτερα από ό,τι ευελπιστεί ο κ. πρόεδρος!

Εμείς θα προσέλθουμε, ως υπεύθυνοι δημοτικοί σύμβουλοι, στην τρίτη συνεδρίαση.

Εκεί, ανταποκρινόμενοι στην κρισιμότητα της οικονομικής θέσης μεγάλης ομάδας συμπολιτών μας, καταθέτουμε και ψηφίζουμε εναλλακτική πρόταση για επικαιροποίηση επί τα βελτίω παλαιότερης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. (του 2016) απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως απόρων, μακροχρόνια ανέργων, μονογονεϊκών οικογενειών, ΑμεΑ, τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Ο προϋπολογισμός του 2021 άνετα μπορεί να  ανταποκριθεί γιατί έχει «μαξιλαράκι» 1,9 εκατ. ευρώ υπέρ των εσόδων στα ανταποδοτικά, από την 4ετία 2016-2019, και συνάμμα αναμένεται αύξηση εσόδων από τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, που θα αγγίζει τις 600.000 ευρώ.

Καλούμε δε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να υπερψηφίσουν την εναλλακτική πρόταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet