Σε δημόσια διαβούλευση ο Στρατηγικός Σχεδιασμός 2024-28 του Δήμου Πεντέλης
Πολιτική

Σε δημόσια διαβούλευση ο Στρατηγικός Σχεδιασμός 2024-28 του Δήμου Πεντέλης

Σε δημόσια διαβούλευση από τις 25 Ιουλίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 θέτει ο Δήμος Πεντέλης το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδίου του Δήμου για την περίοδο 2024-2028. Το κείμενο, που συντάχθηκε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με την 96/2024 απόφασή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι η πρώτη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ενός Δήμου. Ξεκινά με το όραμα και τις προτεραιότητες για την περιοχή και θέτει τους στρατηγικούς στόχους για επιτευχθεί η μετάβαση από το σήμερα στο επιθυμητό μέλλον. Δηλαδή, αποτυπώνει το «τι πρέπει να γίνει, πότε, από ποιους και πόσο θα κοστίσει», ώστε η δημοτική αρχή να προγραμματίζει και να οργανώνει καλύτερα το έργο της, το Δημοτικό Συμβούλιο να ελέγχει ουσιαστικότερα τα πεπραγμένα της διοίκησης και οι Δημότες να αξιολογούν σφαιρικά την πορεία του Δήμου.

Το Στρατηγικό Σχέδιο αρχικά αναλύεται σε 4 πυλώνες, που ονομάζονται «Άξονες» και καλύπτουν το σύνολο της δραστηριότητας του Δήμου, δηλαδή α) το περιβάλλον, β) τις υπηρεσίες & τα προγράμματα για τους Δημότες, γ) την τοπική ανάπτυξη & απασχόληση και δ) τις εσωτερικές υπηρεσίες του Δήμου.

Κάθε άξονας αναλύεται σε ορισμένους θεματικούς τομείς, που ονομάζονται «μέτρα», που για τον 2ο π.χ. άξονα είναι: η κοινωνική πρόνοια & αλληλεγγύη, η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η διά βίου μάθηση, η νεολαία και η ζωοφιλία. Σε κάθε θεματικό τομέα εντοπίζονται κρίσιμες προτεραιότητες και τίθενται βασικοί (στρατηγικοί) «Στόχοι» για την επίτευξη τους.

Στην επόμενη φάση, με βάση τις κατευθύνσεις και προτεραιότητες του Στρατηγικού Σχεδίου, προσδιορίζονται οι «Ενέργειες», δηλαδή τα έργα και οι δράσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση των επιλεγέντων στόχων. Η φάση αυτή ξεκινά με τη διαβούλευση, όπου η τοπική κοινωνία καλείται να συμμετάσχει στην ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου.

Μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, οι δημότες και φορείς της περιοχής, μπορούν να ενημερωθούν για το εγκεκριμένο Στρατηγικό Σχέδιο, να κατεβάσουν το ερωτηματολόγιο και να το συμπληρώσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρουν εκεί.

Κατόπιν, μπορούν να αποστείλουν το ερωτηματολόγιο με τις προτάσεις τους στο e-mail: [email protected]. Για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στην ίδια διεύθυνση ή να τηλεφωνούν στα 213 2050080 και 213 2050017

Δείτε:

Στρατηγικό Σχέδιο

EΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet