Η παράσταση «Δον Καμίλο» από την ΕΛ.ΑΣ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
Πολιτισμός

Η παράσταση «Δον Καμίλο» από την ΕΛ.ΑΣ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων

Η θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή θα παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοέμβρη 15, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Μελίσσια), από τη Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατράνη, είναι υΗ παράσταση «Δον Καμίλο» θα παρουσιαστεί στα Μελίσσια από τη Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίαςπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1958 στο θέατρο «Άλφα» από τον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία όπου κι αν ξαναπαίχτηκε. Πρόκειται για σάτιρα του πολιτικού φανατισμού που παραμένει πάντα επίκαιρος στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Σωτήρης Πατατζής ανήκει στη μεταπολεμική γενιά της ελληνικής πεζογραφίας. Με σημείο εκκίνησης τα «Ματωμένα Χρόνια», ενδεικτικό παράδειγμα της Ελληνικής Πεζογραφικής Παραγωγής με θέμα την Εθνική Αντίσταση και κορύφωση της δημιουργικής του πορείας το μυθιστόρημα «Μεθυσμένη Πολιτεία», αφιέρωσε το σύνολο του έργου του στον προβληματισμό γύρω από την επίδραση που άσκησαν τα γεγονότα της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου στη μεταπολεμική κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα προσωπικής γραφής με χαρακτηριστικά στοιχεία τη λεπτή ειρωνεία και την απαισιόδοξη οπτική του μέλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet