Δικάζεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Γρ. Ζαφειρόπουλος
Κοινωνία

Δικάζεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Γρ. Ζαφειρόπουλος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θα βρεθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2014 ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος. Όπως ενημερώνει ο πανελλαδικός σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα”, ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για τον θάνατο του 21χρονου Αποστόλη Μολυβιάτη, το αυτοκίνητο του οποίου προσέκρουσε σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα που ήταν τοποθετημένη στη Λ. Κηφισίας, στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, στις 24 Αυγούστου 2009.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου:

Παράνομη Υπαίθρια Διαφήμιση: Ακόμα ένας Δήμαρχος στο εδώλιο για Ανθρωποκτονία

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο 9ο  Τριμελές Δικαστήριο  Πλημμελημάτων της Αθήνας (κτίριο 12 πρώην σχολής Ευελπίδων- Αίθουσα 1 – ισόγειο) ένας ακόμη δήμαρχος, ο κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, δικάζεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μαζί με τον εκπρόσωπο της διαφημιστικής εταιρείας Master, για τον θάνατο του Αποστόλη Μολυβιάτη, 21 ετών, οδηγού Ι.Χ., από παράνομη διαφημιστική πινακίδα τοποθετημένη στην Λεωφόρο Κηφισίας, στις  24 Αυγούστου 2009.

Χρειάστηκε να περάσουν  πάνω από πέντε χρόνια για να φτάσουμε στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης…

Για μια υπόθεση στην οποία ο δήμαρχος είχε αρνηθεί να κατεβάσει τις παράνομες πινακίδες που υπήρχαν στους δρόμους του Δήμου του ένα χρόνο πριν το συμβάν, όταν γονείς άλλων θυμάτων (Μαν. Σταυρουλάκης, Θαν. Τσιώκος κ.ά.) προκάλεσαν σχετική συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Χαλανδρίου (Μάιος 2008).

Παρά την υποστήριξη της τότε αντιπολίτευσης (και του σημερινού δημάρχου Σ. Ρούσσου) στις προσπάθειες των γονέων και παρά τις σχετικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. δήμαρχος ήθελε τις πινακίδες στη θέση τους. 

Χρειάστηκε να χάσει τη ζωή του και ο Αποστόλης Μολυβιάτης για να κατέβουν οι πινακίδες και να βρεθεί ο κ. Ζαφειρόπουλος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Να θυμήσουμε ότι για παρόμοιες υποθέσεις έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα από το Εφετείο Αθηνων οι πρώην δήμαρχοι Αμαρουσίου, Τζανίκος και Γαλατσίου, Τσίρος για τις πινακίδες που σκότωσαν τον 25χρονο Γιάννη Σταυρουλάκη και τον 21χρονο Παναγιώτη Καραλή, αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά βέβαια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικοί άρχοντες δεν καταλαβαίνουν τίποτα και συνεχίζουν να παρανομούν σε συνεργασία με τις διαφημιστικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία της Τροχαίας και το ατυχές γεγονός της τυφλότητας της Δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet