Αλλαγές στο Δημοτικό σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2015
Κοινωνία

Αλλαγές στο Δημοτικό σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2015

Στο τέλος του Ιανουαρίου 2015 θα τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές στο Δημοτικό, οι οποίες, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τον Σεπτέμβριο του 2015.

«Θέλουμε να πάμε σε έναν τύπο δημοτικού σχολείου. Όμως, δεν πρόκειται από τον Σεπτέμβριο να έχουμε τις δυνατότητες μίας εξομοίωσης όλων των δημοτικών, όλης της χώρας στην κατεύθυνση ενός σχολείου όλη την ημέρα, μέχρι τις 15:00, τις 16:00 και μετά στο σπίτι να μην χρειάζεται τα παιδιά να κάνουν κάτι», διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 30 Νοεμβρίου 2014 στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και πρόσθεσε:

«Θα πάμε σε μία λογική λιγότερης δουλειάς στο σπίτι. Αντί για επέκταση της ύλης θα πάμε σε εμβάθυνση με στόχο στο μέλλον, όσο θα επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της χώρας, να πάμε σε έναν τύπο δημοτικού σχολείου, με ένα πλάνο».

Στόχος του υπουργείου, συνέχισε, είναι «περισσότερη γνώση στο σχολείο, λιγότερη δουλειά στο σπίτι» για τους μαθητές του δημοτικού. «Όχι να πηγαίνουν τα παιδιά με μία τσάντα 40 κιλών στο σχολείο, να γυρίζουν με αυτή και να έχουν και ώρες δουλειάς στο σπίτι. Αυτή είναι η προοπτική», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet