Χειροπέδες σε 20χρονο που εκβίαζε 14χρονη με ημίγυμνες φωτογραφίες της
Κοινωνία

Χειροπέδες σε 20χρονο που εκβίαζε 14χρονη με ημίγυμνες φωτογραφίες της

Μία ακόμη υπόθεση εκβιασμού ανηλίκου έλυσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχωρώντας στη σύλληψη ενός 20χρονου υπηκόου Αλβανίας που διέμενε σε πόλη της Πελοποννήσου.

Μετά από διερεύνηση καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης κατάφερε να αποσπάσει από ανήλικη (σ.σ.: ηλικίας 14 ετών κοπέλα) φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε την ίδια ημίγυμνη, ενώ στη συνέχεια απαιτούσε περισσότερες παρόμοιες φωτογραφίες απειλώντας ότι θα δημοσιεύσει το υλικό στο διαδίκτυο, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 20χρονου.

Αρχικά έγινε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη του παραπάνω χρήστη βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, γεγονός για το οποίος ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα. Κατόπιν αλληλογραφίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του αλλοδαπού, σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet