Συνεχίζεται η αγωνία για το Boeing 777
Κόσμος

Συνεχίζεται η αγωνία για το Boeing 777

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός που την Πέμπτη 20 Μαρτίου ενημέρωσε τα media παγκοσμίως για τα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί στον Νότιο Ινδικό ωκεανό, σήμερα Παρασκευλη 21 Μαρτίου “τα μαζεύει”. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να είναι απλά το φορτίο που έπεσε από κάποιο πλοίο, απλώς δεν ξέρουμε ακόμα». Οι έρευνες συνεχίζονται με αεροπλάνα και πλοία, στα οποία προστίθενται και τρία από την Κίνα…

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι New Straits Times η Μαλαισία έχει σοβαρές υποψίες ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι στην Αυστραλία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βρεθεί το χαμένο αεροπλάνο. Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι θα το εκτιμούσε εάν οι ΗΠΑ έδιναν στους υπεύθυνους της έρευνας δεδομένα από τις εγκαταστάσεις τους στην Αυστραλία.

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η αναζήτηση του αεροπλάνου είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν κάθε δυνατό πόρο στην έρευνα.

Οι Αρχές της Αυστραλίας θα έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σε περίπου δύο με τρεις ημέρες σε σχέση με τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στον Ινδικό Ωκεανό και θεωρείται πιθανό να ανήκουν στο χαμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ντέιβιντ Τζόνστον. Και συμπλήρωσε ότι οι αυστραλιανές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο αντικείμενα- περίπου 3.000 μέτρα νοτιοδυτικά του Περθ στην Αυστραλία, το πρώτο πλοίο που έφτασε ήταν το νορβηγικό «St Petersburg» της Hoeeg Autoliners.

Το πρώτο αεροσκάφος που έκανε έρευνες στην περιοχή αυτή επέστρεψε στο Περθ χωρίς να έχει εντοπίσει τα αντικείμενα. Όπως ωστόσο σημειώνουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης η περιορισμένη ορατότητα δυσχέρανε τις έρευνες.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet