Ανοίγουν οι λογαριασμοί των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis
Πολιτική

Ανοίγουν οι λογαριασμοί των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis

Στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών δεδομένων για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην δικογραφία της Novartis, καθώς και συγγενικών τους προσώπων, ζητεί με παραγγελία της προς τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Με το έγγραφό της, που εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου, η κ. Τουλουπάκη ζητεί να της διαβιβαστούν τα πλήρη στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων, τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων, καθώς και άυλων περιουσιακών δεδομένων, όπως μετοχές κ.λπ., τόσο για τους δέκα πολιτικούς που αναφέρονται στη δικογραφία για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, όσο και για τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους.

Η παραγγελία της εισαγγελέως αφορά στους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη, καθώς και άλλα 28 πρόσωπα, μέλη των οικογενειών των δέκα πολιτικών.

Η κίνηση της κ. Τουλουπάκη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί όσον αφορά στο ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδίκημα το οποίο έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει και για πολιτικούς μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή όσον αφορά στο αδίκημα της απιστίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet