Τραγωδία στα Τέμπη: Χωρίς τρένα το Σαββατοκύριακο – Νέα 48ωρη απεργία
Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη: Χωρίς τρένα το Σαββατοκύριακο – Νέα 48ωρη απεργία

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εθνική τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, από την οποία και έχουν ταυτοποιηθεί 52 σοροί θυμάτων. Συγκεκριμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο (4/3 και 5/3) θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, με αποτέλεσμα κανένα από τα δρομολόγια της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων του Προαστιακού, να μην πραγματοποιηθεί. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέσα, αναμένεται να κινηθούν κανονικά, όπως και τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια των τρένων έχουν διακοπεί από το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οπως είχε ανακοινώσει η ΠΟΣ, θα συνταχθεί υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Σιδηρόδρομο και θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα, το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις του σινδκαλιστικού κινήματος για τα ζητήματα ασφαλείας. Αμέσως μετά τις συναντήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των συζητήσεων, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις, χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν κριθούν θετικά.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για την απεργία

«Αγαπητοί επιβάτες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι αύριο, Σάββατο 04/03/2023 και την Κυριακή 05/03/2023, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, λόγω 48ωρης απεργίας που εξαγγέλθηκε από τα σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train. 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet