Γ. Πατούλης: Η πράσινη μετάβαση είναι ένας νέος τρόπος οικονομικής ανάπτυξης
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Η πράσινη μετάβαση είναι ένας νέος τρόπος οικονομικής ανάπτυξης

Στα βήματα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, στους σκοπούς που έχει θέσει η διοίκηση της Περιφέρειας προκειμένου να γίνει η Αττική παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, αλλά και στην εφαρμογή «πράσινων» πολιτικών, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Γ. Πατούλης, στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πράσινη Μετάβαση στην Περιφέρεια Αττικής-Η επόμενη μέρα», που διοργάνωσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δήμων και Περιφερειών 2021, παρεμβάσεις έκαναν ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Β. Μεϊμαράκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, Απ. Τζιτζικώστας, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στερεών Αποβλήτων, Arne Ragossnig, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Patrick Dorvil και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Α.Ε. πρέσβης Ι. Βραΐλας.   

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση της Περιφέρειας στον τομέα της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή αλλά και στα ζητήματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής, είναι σαφές ότι η πράσινη μετάβαση δεν είναι ένα ύφασμα για να τυλίξουμε τις πολιτικές μας. Η πράσινη ανάπτυξη και η πράσινη μετάβαση είναι ένας νέος τρόπος οικονομικής ανάπτυξης, ένας αγώνας να ξαναβρούμε τη χαμένη ισορροπία μεταξύ κοινωνίας, οικοσυστημάτων και οικονομίας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet