Επτά απόπειρες εμπρησμού στην Πάρνηθα μέσα σε δύο ώρες
Φωτογραφία: Civil Protection.gr
Κοινωνία

Επτά απόπειρες εμπρησμού στην Πάρνηθα μέσα σε δύο ώρες

Με τη φωτιά στην Πάρνηθα να εξακολουθεί να καίει, έστω και σε χαμηλότερη ένταση, σήμερα (24/8) το πρωί είχαμε επτά απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέσα σε μόλις δύο ώρες, και συγκεκριμένα από τις 09:00 έως τις 11:00 π.μ., υπήρξαν επτά απόπειρες εμπρησμού στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας, προς τον Αυλώνα.

Για το θέμα μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα. Τόνισε ότι η Πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Αρτοποιός: 12 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες στον Αυλώνα

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μίλησε για τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Όπως είπε, «τις τελευταίες 24 ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν 12 πυρκαγιές, πριν αυτές επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις».

Νέα φωτιά στον Αυλώνα

Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις Κόκκαλη, έγινε γνωστό στις 12:10 ότι ξέσπασε νέα φωτιά στον Αυλώνα! Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, και συγκεκριμένα στη θέση «Άγιος Γεώργιος». Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται.

Η εικόνα στην Πάρνηθα

Την ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν επί ποδός στα σημεία που υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, με στόχο την κατάσβεση της φωτιάς. Κύριο μέλημά τους, όπως προέκυψε τα ξημερώματα της Πέμπτης, να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς την περιοχή των Θρακομακεδόνων.

Νωρίτερα η φωτιά είχε κατέβει σε απόσταση περίπου 100-200 μέτρων από τη λεωφόρο Πάρνηθος, ανεβαίνοντας από τις ταβέρνες στον δρόμο που οδηγεί προς το τελεφερίκ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet