Καιρός: Ψυχρή εισβολή – Τσουχτερό κρύο και χιόνια και στην Αττική – Πού θα το στρώσει σήμερα
Κοινωνία

Καιρός: Ψυχρή εισβολή – Τσουχτερό κρύο και χιόνια και στην Αττική – Πού θα το στρώσει σήμερα

Xαμηλές θερμοκρασία, ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και χιόνια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου.

Ήδη, άλλωστε, από χθες Σάββατο καταγράφηκαν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ το βράδυ το κρύο ήταν τσουχτερό ακόμα και στην Αθήνα και χιόνισε ακόμα και στο Κολωνάκι και το Παγκράτι. Χιόνι έπεσε και στα βόρεια και ανατολικά προάστια, Γλυκά Νερά, Γέρακα, αλλά και στο νότια, στην Ηλιούπολη, ενώ αναφορές υπήρχαν για χιόνι και στο Λαγονήσι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία το πρωί του Σαββάτου κυμάνθηκε έως και κατά 10 βαθμούς χαμηλότερα.

Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω χιονόπτωσης -Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέος τύπου οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα, από το 5ο χιλιόμετρο (από το πρατήριο καυσίμων της REVOIL, πρώην CYCLON).

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ανώνυμη οδό από το ύψος Καλοπούλα, στην Καισαριανή, προς τον Υμηττό, καθώς και στην οδό Αγίου Παντελεήμονος από το ύψος της οδού Ξενίας (Κηφισιά) στο ρεύμα προς την Ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης.

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει την Κυριακή στην Αττική – Οι 23 περιοχές

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής την Κυριακή 20 Μαρτίου θα δουν να κάνει την εμφάνισή του ο χιονιάς.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει:

«Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι!

Πολλά τα ερωτήματα των φίλων από την Αττική για την αυριανή εξέλιξη του καιρού όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, οι οποίες χοντρικά αναμένονται από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες και μέχρι περίπου και μετά το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Κάνοντας κλικ στην εικόνα μπορείτε να δείτε τους δήμους με βάση το υψόμετρό τους με τη μεγαλύτερη πιθανότητα χιονόπτωσης και χιονόστρωσης το πρωί αλλά και το μεσημέρι αντίστοιχα:

Περιμένω τα σχόλιά σας αύριο!».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet