Περιφέρεια Αττικής και «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν 14 παραλίες στον Σαρωνικό
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής και «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν 14 παραλίες στον Σαρωνικό

Με την αξιοποίηση ενός στόλου 27 οχημάτων και με 45 στελέχη της, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της δράσης καθαρισμού 14 παραλιών του Σαρωνικού, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και το Σούνιο. Η δράση, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο Σάββατο 3 Ιουλίου και σε νησιά του Σαρωνικού, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η ανταπόκριση των εθελοντικών ομάδων, των δήμων αλλά και των πολιτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης τις δράσεις συντόνιζε ο aντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πpρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλης, ενώ στον Νότιο Τομέα και στην Ανατολική Αττική στις δράσεις συνέδραμαν οι αντιπεριφερειάρχες Δ. Νάνου και Θ. Αυγερινός. Στο κεντρικό σημείο συνάντησης στο καβούρι παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Ν. Χιωτάκης, ο επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΙ, Γ. Σπανολιός, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρ. Κωνσταντέλλος, καθώς και αντιδήμαρχοι. Στο Παλαιό Φάληρο τις δράσεις συντόνισε η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Δ. Νάνου και ο δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος. Δυναμικό «παρών» έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι και των υπολοίπων περιοχών στις οποίες πραγματοποιήθηκε η δράση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στις ομάδες εθελοντών, στα στελέχη της Περιφέρειας, στους δημάρχους και σε όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να καθαριστούν συνολικά 55 χιλιόμετρα ακτών του Σαρωνικού. Ο κ. Πατούλης διατύπωσε τις θερμές ευχαριστίες του και προς τον επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΙ Γ. Σπανολιό, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μαζί του και με όλο το δυναμικό τού «Όλοι Μαζί Μπορούμε» είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποφέρει κάθε φορά ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και για το Περιβάλλον.

«Σήμερα αποδείχθηκε στην πράξη ότι η συμμαχία ευθύνης είναι ισχυρή και μπορεί να συμβάλλει προκειμένου να γίνει η Αττική μια πράσινη Περιφέρεια, με σεβασμό στο περιβάλλον. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, με τις εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια να διατηρηθούν καθαρές οι παραλίες μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται και το επόμενο Σάββατο σε νησιά του Σαρωνικού και είμαι βέβαιος ότι θα είναι συμπαραστάτες μας στη δράση καθαρισμού τόσο οι δήμοι, όσο και οι πολίτες. Εκ μέρους της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους εσάς που βοηθήσατε για να προσθέσουμε ένα επιπλέον λιθαράκι στον αγώνα που κάνουμε. Ενωμένοι δημιουργούμε μια αλυσίδα αγάπης και ευαισθητοποίησής μας. Για μια πράσινη Περιφέρεια με σεβασμό στο περιβάλλον» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Οι δράσεις καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιό Φάληρο, στην παραλία Μπάτη, στον Άλιμο, στις παραλίες Α και Β Αλιπέδου, στη Γλυφάδα, στη Μαρίνα Γλυφάδας, στη Βουλιαγμένη, στην παραλία «Μεγάλο Καβούρι», στον Δήμο Κρωπίας, στις παραλίες «Αγία Μαρίνα» και «Λομβάρδα», στην Ανάβυσσο, στην παραλία Αλυκών, στο Λαγονήσι, στην παραλία μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Λαύριο, στις παραλίες «Πούντα Ζέζα» και «Λιμάνι Πασά», στις παραλίες Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας.

Ραντεβού στα νησιά του Σαρωνικού στις 3 Ιουλίου

Το  «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και των τοπικών Δήμων, το Σάββατο 3 Ιουλίου καθαρίζει παραλίες σε νησιά του Αργοσαρωνικού. Στη μεγάλη αυτή δράση θα συμμετέχουν εθελοντές, ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι Δήμοι με καθαριστικά μηχανήματα, προκειμένου ο κόσμος να απολαύσει το καλοκαίρι καθαρές παραλίες. Οι παραλίες που θα καθαριστούν, καθώς και τα σημεία συνάντησης των εθελοντών στις 10:00 το πρωί είναι:

Στη Σαλαμίνα, στην παραλία Ψιλή Άμμος. Σημείο συνάντησης: η είσοδος της παραλίας στο χώρο στάθμευσης.  

Στο Αγκίστρι, στις παραλίες Σκάλα & Μεγαλοχώρι. Σημείο συνάντησης για τη Παραλία Σκάλα: το parking των αθλητικών εγκαταστάσεων του τένις.  Σημείο συνάντησης για την παραλία Μεγαλοχώρι: λίγο πριν το κεντρικό λιμάνι.  

Στην Αίγινα, στην παραλία Καμάρες. Σημείο συνάντησης: το Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.  

Στον Πόρο, στην παραλία Ψιλή Άμμος. Σημείο συνάντησης: η αρχή της παραλίας.

Στα σημεία των καθαρισμών θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της COVID-19.       

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet