Περιφέρεια Αττικής: «Cases of Hyle» Έκθεση trash art στο Πεδίον του Άρεως
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: «Cases of Hyle» Έκθεση trash art στο Πεδίον του Άρεως

Με το σύνθημα «Μην το πετάς – Ξαναχρησιμοποίησε το» η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των σχετικών δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που υλοποιεί, διοργανώνει έκθεση trash art στο Πεδίον του Άρεως με τίτλο «Cases of Hyle». Η έκθεση ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022. Διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης Οικολογική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, η έκθεση «Cases of Hyle» στις αλέες του Πεδίου του Άρεως επιχειρεί ν’ αναδείξει καλλιτεχνικές μεταμορφώσεις, αναδιαμορφώσεις και επανεγκαταστάσεις της ύλης σε μια επίκαιρη, διαλεκτική σχέση μεταξύ τέχνης, οικοκεντρισμού, περιβαλλοντικής ηθικής και ονειροφαντασίας στο αστικό τοπίο μίας μητρόπολης.

Υλικά αντικείμενα και απόβλητα επαναχρησιμοποιούνται και μεταμορφώνονται σε πολυσχιδή εικαστικά έργα, υβριδικά πλάσματα ενός αλλοτινού ζωικού βασιλείου, αλληγορικές συνθέσεις, φιγούρες από μεταλλικά πλέγματα, design items και μυθικές personas. Δεκαπέντε καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες εμπνέονται από το κίνημα της trash art, αναπτύσσοντας επίκαιρους προβληματισμούς και ζητήματα αισθητικής γύρω από το παρελθόν και το παρόν του υλικού πολιτισμού του ατόμου.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την έκθεση

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet