Ρ. Δούρου: Αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ανάταξη της κοινωνίας
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ανάταξη της κοινωνίας

«Κεντρική κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί φορείς οφείλουμε να κινητοποιηθούμε, μέσα από τις ανάλογες συνέργειες για τη δημιουργία εκείνου του κοινωνικού δικτύου που διασφαλίζει την πρόσβαση στην εργασία, στα κοινωνικά δικαιώματα όλων, χωρίς αποκλεισμούς λόγω φύλου, εθνικότητας, θρησκείας ή άλλης διάκρισης». Αυτά τόνισε σήμερα, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου,κατά τον χαιρετισμό της στη διημερίδα με θέμα «Ανθρώπινες Σχέσεις και Κοινωνική Εργασία σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος με τον Δήμο Αθηναίων – Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου και πραγματοποιείται 5 και 6 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπό την αιγίδα του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου των κοινωνικών λειτουργών, ως «καταλυτικού παράγοντα για την οικοδόμηση ενός κοινού, αξιοπρεπούς ζην με όρους κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ισότητας».

«Να μην μείνει κανείς συμπολίτης μας μόνος του μπροστά στην κρίση»

«Έχουμε μπροστά μας πολύ αγώνα, έναν αγώνα που θα τον δώσουμε καλύτερα όλοι μαζί. Έναν αγώνα για την κοινή μας αποστολή: Να μην μείνει κανείς συμπολίτης μας μόνος του μπροστά στην κρίση», σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

«Στην Περιφέρεια Αττικής, αντιλαμβανόμαστε την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εργαλείο ανάταξης της κοινωνίας, συμβολής στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής. Ακολούθως σημείωσε:

  • Μέσα από τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα για τις κακοποιημένες γυναίκες, τα Κέντρα για τους αστέγους, για τα άτομα με αναπηρία. Αλλά και τα 56 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Αττική, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα συσσίτια. Και όχι μόνο.
  • Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας μέσα από την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, με τη χρηματοδότηση με 40 εκατομμύρια της αγοράς σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Ή με τη χρηματοδότηση με 23 εκατομμύρια της λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη την Αττική.
  • Υφαίνουμε το δίχτυ αλληλεγγύης μέσα από προγράμματα που εκπονήσαμε, όπως το «Ρεύμα για όλους», η «Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες», ή η στήριξη σημαντικών προνοιακών ιδρυμάτων όπως το Σικιαρίδειο ή άλλα που βοηθάμε να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Την περιφερειάρχη συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet