Νατάσσα Κοσμοπούλου: Μπορεί και καλύτερα…
Πρόσωπα & Πράγματα

Νατάσσα Κοσμοπούλου: Μπορεί και καλύτερα…

Η Νατάσσα Κοσμοπούλου είναι η νέα δήμαρχος Πεντέλης για τα επόμενα πέντε χρόνια, υπό την αίρεση ότι η εκδίκαση της ένστασης που έχει υποβάλει ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων της 8ης Οκτωβρίου 2023 και η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στις 8 Ιανουαρίου 2024, δεν θα δικαιωθεί. Η ορκωμοσία της πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και από την 1η Ιανουαρίου του 2024 αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά της.

Από την τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της θα σταθούμε σε δύο αναφορές της: η μία ήταν η δέσμευσή της ότι θα συζητά με όλους τους πολίτες, έχοντας ανοιχτές τις πόρτες του δημαρχείου, ώστε να βρίσκονται από κοινού λύσεις στα προβλήματα και η άλλη, η επίκληση της αγάπης που δίδαξε ο Χριστός στον κόσμο, με την οποία και έκλεισε τη σύντομη ομιλία της.

Ο λόγος που στεκόμαστε στις δύο φράσεις είναι ότι στην κορυφαία στιγμή της προσωπικής πολιτικής διαδρομής της, την ημέρα της ορκωμοσίας της ως δήμαρχος, οι πράξεις της δεν συμβάδιζαν με τους λόγους της. Πέρα από μια τυπική χειραψία της προς τη νυν δήμαρχο της πόλης Δήμητρα Κεχαγιά, κατά την είσοδό της στον χώρο της τελετής, στη συνέχεια ούτε αναφέρθηκε στην παρουσία της, ούτε της παραχώρησε το βήμα για να απευθύνει τον δικό της χαιρετισμό, όπως είδαμε να γίνεται σε πλείστες άλλες τελετές ορκωμοσίας νέων δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων.

Είναι γνωστό στην πόλη ότι οι σχέσεις μεταξύ της κ. Κοσμοπούλου και της κ. Κεχαγιά δεν χαρακτηρίστηκαν σχεδόν ποτέ από την «καλή χημεία». Ωστόσο, η κ. Κεχαγιά παραμένει δήμαρχος της πόλης και, επίσης, ψηφίστηκε κι εκείνη από ένα μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας. Οι πολίτες αυτοί πόσο άνετα να αισθάνθηκαν με την εμφανή απαξίωση στο πρόσωπο της κ. Κεχαγιά κατά την τελετή ορκωμοσίας και πώς να εξέλαβαν τις διαβεβαιώσεις της κ. Κοσμοπούλου ότι θα είναι η δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου;

Πέρα από αυτό, νομίζουμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή αδικεί και την ίδια την κ. Κοσμοπούλου, αφού η τελετή ορκωμοσίας της ήταν το επιστέγασμα της μεγάλης νίκης της, την οποία είχε την ευκαιρία να την κάνει ακόμη πιο λαμπρή, επιδεικνύοντας μεγαλοψυχία, πολύ περισσότερο που ουσιαστικά ήταν και η «οικοδέσποινα» της εκδήλωσης.

Σε κάθε περίπτωση, εάν η εκλογή της δεν «σκοντάψει» δικαστικά, η Ν. Κοσμοπούλου θα κληθεί να διοικήσει (όλον) τον Δήμο Πεντέλης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Και, επίσης, θα κληθεί εμπράκτως να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα, δικαιώνοντας και το όνομα του συνδυασμού της. Μόνο έτσι θα πείσει και τον πλέον κακόπιστο ότι εκείνη βλέπει το δάσος (τα προβλήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών της) και δεν προσηλώνεται στο δένδρο (την επικράτησή της επί της άσπονδης πολιτικής αντιπάλου της και όχι μόνο…).   

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet