Ποιοι και γιατί έχουν στον «πάγο» τον Άγγελο Παλαιοδήμο στο Δ.Σ. Πεντέλης
Πρόσωπα

Ποιοι και γιατί έχουν στον «πάγο» τον Άγγελο Παλαιοδήμο στο Δ.Σ. Πεντέλης

Αυστηρή «απομόνωση» έχουν επιβάλει στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελο Παλαιοδήμο, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Παρά τις προσπάθειες του ίδιου να «ρίξει γέφυρες» επικοινωνίας και να ενταχθεί στο αντιπολιτευτικό μπλοκ απέναντι στη διοίκηση της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά, οι «πόρτες» παραμένουν κλειστές.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μέχρι πρότινος συμμετοχή της παράταξης του κ. Παλαιοδήμου στη διοίκηση, με τον ίδιο να κατέχει τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, στην οποία οι συνάδελφοί του χρεώνουν πολλές από τις αποφάσεις που -κατ’ αυτούς- ήταν ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Πεντέλης. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι προσθέτουν ότι η «απομόνωση» του κ. Παλαιοδήμου έχει να κάνει και με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος -όπως τονίζουν- διακρίνεται από έπαρση και αλαζονεία.

Όπως και να ΄χει, η τελευταία επίθεση που δέχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020 από τον συνάδελφό του δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Φειδοπιάστη (επικεφαλής της παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, είναι ενδεικτική του δυσμενούς κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο πρόσωπό του. Μία επίθεση που ήρθε ενώ ο κ. Παλαιοδήμος εξέφρασε τη θετική του άποψη και στήριξη στο σχέδιο που έφεραν προς συζήτηση τρεις δημοτικές παρατάξεις (μεταξύ των οποίων και αυτή του κ. Φειδοπιάστη) για μια ολιστική προσέγγιση του Πεντελικού Όρους. Ο κ. Φειδοπιάστης όχι μόνο χαρακτήρισε ως «δεκάρικο» την παρέμβαση του κ. Παλαιοδήμου, αλλά του είπε ξεκάθαρα ότι «δεν υπάρχει χώρος στην αντιπολίτευση για εκείνον». Αιτιολόγησε, δε, την άποψή του λέγοντας ότι ο κ. Παλαιοδήμος συνέπραξε ως μέλος της διοίκησης σε πολλές αποφάσεις που έπληξαν τον Δήμο, προσθέτοντας ότι τώρα προσπαθεί «κατόπιν εορτής» να εμφανιστεί ως «ευαισθητοποιημένος». Κάλεσε, επίσης, τον κ. Παλαιοδήμο, εάν όντως είναι ειλικρινής, να βγει και να κάνει την αυτοκριτική του, ζητώντας συγγνώμη για τις μέχρι πρόσφατα επιλογές του.

Και δεν είναι μόνο ο κ. Φειδοπιάστης που κρατά σαφείς αποστάσεις από τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο, καθώς τόσο ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου (Δημοτική Συμμαχία), όσο και ο Λευτέρης Κοντουλάκος (Μπροστά Μαζί) δεν χάνουν ευκαιρία να «καρφώσουν» τον κ. Παλαιοδήμο για τη μέχρι πρότινος σύμπραξή του με τη διοίκηση, με τον κ. Κοντουλάκο, μάλιστα, να ειρωνεύεται συχνά-πυκνά τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Πεντέλης 2020.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι συγκεκριμένες σχέσεις οδεύοντας προς τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιοριστούν οι δυνατότητες για μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet