Σε ρόλο αμυνόμενου η δημοτική Αρχή του Γ. Σταθόπουλου
Πρόσωπα & Πράγματα

Σε ρόλο αμυνόμενου η δημοτική Αρχή του Γ. Σταθόπουλου

Όσο περνά ο καιρός τόσο και αυξάνεται η κριτική της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής προς τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου. Μία κριτική που ξεκινά από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι συνεδριάσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την ουσία της ασκούμενης πολιτικής από πλευράς της πλειοψηφίας, «η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις πολιτικές που ασκούνταν στο παρελθόν και η νυν διοίκηση επέκρινε δριμύτατα ως μειοψηφία», όπως κατά κόρον ακούγεται από τα αντιπολιτευτικά έδρανα.

Και εάν η κριτική περιορίζετο στην περίπτωση της μείζονος μειοψηφίας, τότε θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι έχει να κάνει με την όντως κακή πολιτική χημεία μεταξύ του νυν και του τέως δημάρχου, Γ. Σταθόπουλου και Β. Ζορμπά. Ωστόσο, ακόμη και ο, μέχρι σήμερα μετριοπαθής ως προς την κριτική του προς τη διοίκηση, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, εκφράζει πλέον όλο με εντονότερο τρόπο τη δυσφορία του για τους χειρισμούς της διοίκησης, ενώ ούτε… συζήτηση να γίνεται για τους επικεφαλής των παρατάξεων Μια Γενιά Μπροστά και Λαϊκή Συσπείρωση, Αλέξανδρο Μουστόγιαννη και Ανδρέα Γκιζιώτη.

Ιδιαίτερα ο τελευταίος ασκεί δριμύτατη εξ αριστερών κριτική στον δήμαρχο Γ. Σταθόπουλο, ενώ αρκετές φορές φέρνει σε τουλάχιστον αμήχανη θέση κάποιους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, όταν τους υπενθυμίζει τα όσα υποστήριζαν τον καιρό που βρίσκονταν στα έδρανα της μειοψηφίας και τώρα -όπως εκτιμά ο ίδιος- ουσιαστικά τα καταστρατηγούν, προκειμένου «να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις της κυβέρνησης» (σ.σ. η παράταξη της διοίκησης έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ).

Τέλος, η δημοτική Αρχή δέχεται ιδιαίτερα σκληρά πλήγματα και εκ μέρους του πρώην στελέχους της και νυν ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λογοθέτη, ο οποίος έχει φθάσει στο σημείο να εκφράζει ακόμη και την «ντροπή» του για τις επιλογές των πρώην συντρόφων του.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής αντικρούει σθεναρά ότι συντάσσεται άνευ όρων με τις κυβερνητικές επιταγές, θεωρώντας «άδικη και ισοπεδωτική» την κριτική που της γίνεται και θεωρώντας ότι πολλές φορές «περισσεύει η υποκρισία και ο λαϊκισμός» από πλευράς της μειοψηφίας.

Αναμφίβολα, τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η δημοτική Αρχή είναι πολλά και σύνθετα και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο εάν τοποθετηθούν στο γενικότερο «κάδρο» της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, από το σημείο αυτό μέχρι να επιχειρείται από μέρους της να αιτιολογηθεί οτιδήποτε στο παρελθόν αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τα στελέχη της η απόσταση είναι μεγάλη. Όπως, επίσης, δεν προσφέρει και πολλά στο κτίσιμο της αμυντικής γραμμής της απέναντι στην αυξανόμενη κριτική από τη μειοψηφία η επίκληση του επιχειρήματος ότι «οι προηγούμενες διοικήσεις τα έκαναν χειρότερα»…

Το σίγουρο είναι ότι τον τελευταίο καιρό η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής δείχνει να έχει υιοθετήσει στάση αμυνόμενου και χρειάζεται οπωσδήποτε να αλλάξει τακτική και να βγει, με κάποιον τρόπο, μπροστά, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του «παιχνιδιού» και να διεκδικήσει με αξιώσεις το πολιτικό σκοράρισμα. Χρόνο διαθέτει, αφού οι επόμενες εκλογές είναι μακριά. Μένει να αποδειχθεί εάν θα καταφέρει να «φρεσκάρει» την ομάδα της και κυρίως εάν θα αποστασιοποιηθεί από τις όποιες πολιτικές εξαρτήσεις «βαραίνουν τα πόδια» των «παικτών» της.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet