Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ η περιβαλλοντική δράση «Let΄s do it Greece 2017»
Αυτοδιοίκηση

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ η περιβαλλοντική δράση «Let΄s do it Greece 2017»

Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου η Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let΄s do it Greece 2017». Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά είναι ο ταυτόχρονος συντονισμός 100.000 εθελοντών από 3.000 φορείς σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από νέα παιδιά που προέρχονται από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, με σκοπό να προβληθεί το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Η συγκεκριμένη δράση είναι η κορύφωση της σημαντικής πρωτοβουλίας καθώς είναι σε εξέλιξη η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let΄s do it Greece 2017» που ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών και έχει δώσει πολύ σοβαρά δείγματα γραφής στο συγκεκριμένο τομέα, με στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις.

»Ωστόσο, πρέπει η κεντρική εξουσία να επιδείξει την απαιτούμενη ωριμότητα σε αυτόν τον τομέα. Όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, στην ισορροπία του οικοσυστήματος μπορεί να  επηρεάσουν τις κοινωνικές δραστηριότητες, τις πολιτιστικές μας αξίες αλλά την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet