Προσοχή για αποφυγή εργατικών ατυχημάτων ζητεί ο δήμαρχος Πεντέλης
Κοινωνία

Προσοχή για αποφυγή εργατικών ατυχημάτων ζητεί ο δήμαρχος Πεντέλης

Την προσοχή των τοπικών αντιδημάρχων του Δήμου Πεντέλης αναφορικά με την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων εφιστά ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς τους αντιδημάρχους ο δήμαρχος σημειώνει:

Με αφορμή δύο ακόμη εργατικά ατυχήματα, με θύματα δημοτικούς υπαλλήλους σε Δήμο της Θεσσαλονίκης και σε Δήμο της Αττικής, επανερχόμαστε στο θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων και σας επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά, την ανάγκη λήψης όλων των προβλεπόμενων μέτρων, με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων στην εργασία.
Είναι πλέον γνωστό ότι, κατά καιρούς παρουσιάζονται ατυχήματα, αλλά και δυστυχήματα, σε υπηρεσίες των Δήμων, κυρίως καθαριότητας, στα τεχνικά και ηλεκτρολογικά συνεργεία, και γενικά εξωτερικά συνεργεία, τα οποία πολλές φορές οφείλονται σε αμέλεια των εργαζόμενων και στη μη πρόβλεψη και πρόληψη στην εργασία του.

Κυρίαρχος στόχος και βασική επιδίωξη για τον Δήμο μας είναι η εξάλειψη και του παραμικρού κενού, σε θέματα ασφαλείας, που θα γίνει η αφορμή δημιουργίας εργασιακού ατυχήματος.

Πιστή τήρηση των βασικών αρχών της διοίκησης, που είναι «Γνώση – Πρόβλεψη – Πρόληψη – Έλεγχος», με κύριο και απαραβίαστο στόχο το «μηδενικό ατύχημα στην εργασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet